Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Overview of Zandvoort beach.
Afbeelding van koen smilde

Compleet dagje uit aan de kust

Aan de kust vind je naast zon, zee en strand, allerlei andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om Amsterdam voor te verlaten en een dagje aan de kust door te brengen. Wij zetten de leukste dingen voor je op een rij.

Ervaar ultieme rust tijdens een wandeling door de duinen

People Hiking at Nationaal Park Zuid-Kennemerland
Afbeelding van Creativebros

Start je dag in Nationaal Park Zuid-Kennemerland, één van de grootste duingebieden van Nederland. Tijdens je wandel- of fietstocht in dit landschap kom je meren, bossen, open stukken en uitzichtpunten tegen. En als je goed kijkt, spot je misschien wel een damhert, konijn of Schotse hooglander. Het Nationaal Park is de ideale plek om je te verwonderen over de Nederlandse natuur. Of je nu een lange of korte route wilt volgen: er is voor elk wat wils.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland | Heerenduinweg 6, IJmuiden

Geniet van een hapje en drankje bij Landgoed Duin & Kruidberg

Landgoed Duin & Kruidberg hotel entrance hall
Afbeelding van Duin & Kruidberg

Grenzend aan Nationaal Park Zuid-Kennemerland ligt Landgoed Duin & Kruidberg. Het juiste adres voor een smakelijke lunch met uitzicht. Ben je er op zondagies dan voor een Sunday Afternoon High Tea. Op het terras kijk je uit op de prachtige Engelse landschapstuin en het bos. Binnen kom je ogen tekort in het klassiek-historische landhuis.

Landgoed Duin & Kruidberg | Duin en Kruidbergerweg 60, Santpoort-Noord

Vaar naar Forteiland IJmuiden

People walking at the Amsterdam Beach Forteiland Ijmuiden -Bunker
Afbeelding van created by @creativebros.nl for amsterdam&partners

Op slechts 5 minuten varen, midden in het havengebied, ligt Forteiland IJmuiden, het grootste fort van de Stelling van Amsterdam. Op publieksdagen kun je dit eiland bezoeken. Na aankomst met de boot staan er gidsen klaar om je rond te leiden en alles over het eiland te vertellen. Rondlopen door alle kamers, zalen en gangen voelt echt als een ontdekkingsreis. En vergeet vooral niet te genieten van het uitzicht!

Forteiland IJmuiden | Sluisplein 80, IJmuiden

Nog een drankje op het strand

Apollo Hotel IJmuiden Seaport Beach (dichtbij strand) - Tosti, salade en bloody mary
Afbeelding van created by @creativebros.nl for amsterdam&partners

Tijd om je dag voort te zetten met een drankje op het strand in Zandvoort. Kies een ligbedje uit of plof neer op een van de strandterrassen, zoals bij Kayuca, Hippie Fish, Noosa Beach of Tent 6. Ook in de winter kun je hier terecht bij 1 van de 5 paviljoens die het hele jaar open zijn.

De dag in zomerse sferen afsluiten

Afbeelding van Estrella Brand

Een paar bushaltes verderop vind je Bloemendaal aan Zee. Ook hier vind je vele strandterrassen voor een drankje of een diner. Waan je écht even op vakantie bij Woodstock 69 of Rapa Nui, waar je in de zomer regelmatig events of livemuziek vindt.