Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van © Dutch Beach Art - Tim Hoekstra

Redenen om de kust te bezoeken

Zonaanbidders, wandelaars, vogelspotters en (water)sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de Nederlandse kust. De duinen, zee en het strand bieden oneindig veel mogelijkheden voor een gezellig en actief dagje uit. Dit zijn de redenen om de kust te bezoeken.

Ga watersporten of vogels spotten in IJmuiden aan Zee

Beach houses at IJmuiden beach
Afbeelding van Creativebros

Voor een flinke adrenalineboost moet je op het strand van IJmuiden zijn. Je kunt wind-, kite- of golfsurfen, zwemmen, (strand)zeilen, flyboarden of blokarten. Liever iets rustigers? Lekker zonnen op het strand kan ook. Of ga vanaf de Zuidpier van IJmuiden zeevogels spotten zoals de roodkeelduiker, jan-van-gent, drieteenmeeuw, paarse strandloper of kuifaalscholver.

Geniet van een vakantie in eigen land op het strand van Zandvoort

People bathing at Zandvoort beach.
Afbeelding van koen smilde

In Zandvoort ben je echt op vakantie in eigen land. Schijnt de zon? Pak je handdoek en zonnebrand en bemachtig een plekje in een van de ruim 35 sfeervolle strandtenten die je hier vindt. Of je nu wilt dansen tot de zon opkomt of lekker lang wilt loungen op een ligbed: in Zandvoort kan het allemaal.

Maak je hoofd leeg tijdens een wandeling door de duinen

People Hiking at Nationaal Park Zuid-Kennemerland
Afbeelding van Creativebros

Laat je haren wapperen in de wind en zet je zintuigen op scherp. Tijdens een duinwandeling kijk je je ogen uit. Door het Nederlandse duinlandschap lopen prachtige wandelwegen die geschikt zijn voor elke leeftijd. Kinderen kunnen op zoek naar konijnenholletjes en geheime paadjes, terwijl ouders genieten van de rust en weidsheid van het oneindige duinlandschap aan de Nederlandse kust. Haal die wandelschoenen maar alvast uit de kast!

Laat je verrassen in het Kunstfort bij Vijfhuizen

The defense wall of Fort Vijfhuizen in Haarlemmermeer.
Afbeelding van Koen Smilde

Kunstfort bij Vijfhuizen is één van de eerste betonnen gebouwen in Nederland. Het is onderdeel van de Stelling van Amsterdam: een grootschalig verdedigingsplan uit de 19e eeuw dat nooit is uitgevoerd. Extra bijzonder: het fort staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Je vindt er kunst, natuur, erfgoed en verschillende tentoonstellingen. Absoluut een bezoekje waard!

Kunstfort bij Vijfhuizen | Fortwachter 1, Vijfhuizen

Gooi alle remmen los op Circuit Zandvoort

Max Verstappen in aktie tijdens de maandag van de  Jumbo Racedagen op circuit Zandvoort. foto: Chris Schotanus
Afbeelding van chris schotanus

Altijd al eens willen racen zonder bekeuring achteraf? Op Circuit Zandvoort kun je je (op bepaalde dagen in het jaar) met je eigen auto uitleven op dit legendarische asfalt. Mocht je zelf geen racemonster hebben: het is ook mogelijk om te racen in een Lamborghini, Porsche of Ferrari. Wil je kijken hoe de professionals het doen? Neem dan plaats op de tribune tijdens de Dutch Grand Prix die sinds 2021 - na decennia van afwezigheid - weer jaarlijks gereden wordt op dit circuit aan de kust.

Circuit Zandvoort | Burgemeester van Alphenstraat 108, Zandvoort