Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
TapasTheater exterior and terrace
Afbeelding van Margot ter Heide

Verborgen parels in Oost

In Oost zijn zoveel mooie en leuke plekjes aan te wijzen, dat het bijna onmogelijk is om er maar een paar uit te lichten. Toch hebben we een aantal bijzondere spots op een rijtje gezet. Plekken waarvoor je met alle liefde je telefoon uitzet en waar je 'ouderwets' offline rust, cultuur en gezelligheid vindt.

Geef je zintuigen de kost in het TapasTheater

TapasTheater exterior and terrace
Afbeelding van Margot ter Heide

Je wilt een avondje uit en je hebt een keer zin in iets anders. Ga dan, met z'n tweetjes of met een groep vrienden, naar het TapasTheater in de Andreas Bonnstraat. Het is de perfecte gelegenheid voor een origineel uitje. Hier kun je namelijk een gezellig avondprogramma geheel naar eigen wens samenstellen. Muziek, toneel of cabaret? Je mag zelf kiezen! Van donderdag tot en met zondag kun je per avond in verschillende zaaltjes 'snacken' van zo'n twee à drie minivoorstellingen van twintig minuten. En heb je tussendoor zin in een lekker hapje en wijntje, dan begeef je je naar de foodbar waar je van diverse kleine gerechten kunt smullen. En omdat er maar liefst negen keer per avond een voorstelling begint, kun je zelf beslissen op welk moment je het theater in gaat. Ready, set, go!

Verwen jezelf en geniet van de ultieme stadsontspanning

People sitting outside on the terrace from Bar Bukowski at Beukenplein, Amsterdam-Oost.
Afbeelding van Jan de Ridder

Wat is er fijner dan op een vrije – en hopelijk zonnige – dag op je fiets te springen, een tourtje te maken en onderweg alleen maar dingen te doen waar je simpelweg zin in hebt? Begin met een bezoek aan Erik's Delicatessen op het Beukenplein en sla alles in voor een uitgebreide picknick in het park. Deze zaak heeft een enorm assortiment kazen, vleeswaren, wijnen, stokbroden, croissants en andere traktaties. Ook als zoetekauw ben je hier aan het juist adres: de lekkerste koeken, bonbons, brownies en dadels liggen op je te wachten.

Inkopen doen op weg naar Park Frankendael

theetuin
Afbeelding van Huize Frankendael

Je tas gevuld? Volgende stop is de Linnaeus Boekhandel, waar je dat ene boek aanschaft dat al tijden op je verlanglijstje staat. Pas wel op dat je je ogen niet te veel de kost geeft. Voor je het weet, sta je door de fijne tips van de lieve medewerkers met nog een extra boek, tijdschrift of krant bij de kassa. Weer buiten kan de ultieme ontspanning beginnen, en wel bij de prachtige 17-eeuwse buitenplaats: Park Frankendael. Zoek een mooi plekje uit in deze historische, romantische tuinen van de Watergraafsmeer en leg je meegebrachte kleedje neer.

Eet, drink, lees, en geniet

Vergulden Eenhoorn people at jeu de boules
Afbeelding van TK Photography

Na een paar uur in deze oase van rust, kun je het ontspannen gevoel nog even doortrekken. Sluit de dag ideaal af met een smakelijke maaltijd in een geweldige, ongedwongen setting. Bij De Vergulden Eenhoorn; een oude stadsboerderij middenin het groen, ervaar je het goede bourgondische leven. De heerlijke kaart met pure gerechten, plus de idyllische omgeving en relaxte sfeer zorgen ervoor dat je je echt even op vakantie waant. Proost!

Versnaperingen in het verborgen groen

Afbeelding van Koen Smilde Photography

Over vakantie gesproken, dat gevoel bekruipt je ook wanneer je naar 't Nieuwe Diep in het Flevopark gaat. Dit pareltje zit goed verstopt, maar is het omfietsen absoluut waard. Het prachtige witte voormalige gemaal is – ongetwijfeld – niet alleen onderwerp van menig idyllisch Instagram-kiekje; het doet sinds 2010 ook dienst als distilleerderij. Hier worden de meest smakelijke jenevers, bitters, likeuren, vodka's, gins en meer gemaakt. Proef ze bij mooi weer in de rustgevende boomgaard of buiten op het terras van het proeflokaal. Bestel ook een klein hapje, en geniet van het wonderschone uitzicht op het water van het Nieuwe Diep en het omliggende weelderige groen. Vergeet voor je weg gaat niet een rondje over het dijkje om het Nieuwe Diep te maken.