Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Timboektoe Wijk aan Zee
Afbeelding van Geert Snoeijer

Beste plekken om te eten en drinken aan de kust

Aan de Nederlandse kust vind je oneindig veel horecagelegenheden waar je van zonsopgang tot zonsondergang geniet van heerlijke hapjes en drankjes. Wij zetten de beste voor je op een rij.

Trakteer jezelf op een high tea bij Landgoed Duin & Kruidberg

In het oude landhuis op Landgoed Duin & Kruidberg is een prachtig restaurant. Trakteer jezelf op een uitgebreide lunch, culinair diner of high tea. Alleen een drankje op het terras kan ook, terwijl je ondertussen geniet van het uitzicht op de Engelse landschapstuin.

Landgoed Duin & Kruidberg | Duin en Kruidbergerweg 60, Santpoort-Noord

Eet een klassiek visgerecht bij De Meerpaal in Zandvoort

Dit oudste visrestaurant van Zandvoort heeft een huiselijke setting. Je eet er in boter gebakken sliptongetjes en andere visgerechten, klassiek bereid, zoals alleen oma die kan maken. Ouderwets gezellig!

De Meerpaal | Haltestraat 61, Zandvoort

Ervaar de echte Japanse keuken bij Hokkai Kitchen

Hokkai Kitchen zit midden in de haven van IJmuiden, dus verser krijg je de vis niet. Chefkok Kuniyoshi Ohtawara verwerkt de verse vangst tot verfijnde Japanse gerechten zoals sushi en sashimi.

Hokkai Kitchen | Egmondstraat 2, IJmuiden

Dineer op topniveau bij De Bokkedoorns

Restaurant De Bokkedoorns is een begrip in Nederland en daarbuiten. Dit restaurant begon in 1961 als eenvoudig theehuis, maar heeft inmiddels twee Michelinsterren. Alles wat hier wordt geserveerd is oog- en tongstrelend.

De Bokkedoorns | Zeeweg 53, Overveen

Bestel het beste ‘bakkie’ van Zandvoort in het Noble Tree Café

Bij Noble Tree Café in het centrum van Zandvoort draait alles om goede koffie. Elk ‘bakkie’ wordt hier met liefde gezet. Daarnaast serveren ze lekkere broodjes en gezonde bowls.

Noble Tree Café | Raadhuisplein 16, Zandvoort

Kom tot rust in het tropische Timboektoe

Timboektoe Wijk aan Zee
Afbeelding van Geert Snoeijer

Bij Timboektoe zit je zowel in de zomer als winter heerlijk. Schuif aan voor een Wijkiki Burger, vegan salade of lekkere snack en blijf net zolang zitten totdat de zon in de zee is gezakt.

Timboektoe | Reyndersweg 1, Velsen-Noord

Neem een kijkje in de keuken bij Chefs! In IJmuiden

Bij Chefs! In IJmuiden krijg je letterlijk een kijkje in de keuken. In de grote open keuken zie je hoe de chefs jouw bestelling bereiden. Je kunt hier terecht voor een goed stuk vlees, dagverse vis en vegetarische gerechten.

Chefs! IJmuiden | Kennemerboulevard 250, IJmuiden

Proef de Panamese keuken bij San Blas in Bloemendaal

San Blas is de meest duurzame strandtent van Bloemendaal, deels gebouwd van oude materialen. Op het dak liggen zonnepanelen die de keuken 365 dagen per jaar draaiende houden. De heerlijke gerechten op de kaart zijn gemaakt van eerlijke ingrediënten met een Panamees accent.

San Blas | Zeeweg 86, Overveen

Voel je één met de natuur bij Republiek Bloemendaal

Misschien wel de mooiste strandtent aan de Nederlandse kust. De hoge ramen bieden een prachtig uitzicht op zee. Niet alleen de inrichting is natuurlijk, de menukaart is dat ook. De meeste gerechten worden bereid in de houtoven en op de vuurplaats.

Republiek Bloemendaal | Zeeweg 94, Bloemendaal

Drink een kleurrijke cocktail bij Mango’s in Zandvoort

Mango's Beach Bar Zandvoort
Afbeelding van Cris Toala Olivares

Bij Mango’s in Zandvoort ga je vanzelf de salsa dansen. Deze beachbar ademt het kleurrijke Cuba. Op de menukaart staan tapas, burrito’s, cocktails en andere tropische verrassingen waar je je vingers bij aflikt.

Mango’s | Strandafgang de Favauge 15, Zandvoort

Dineer, drink en dans bij Woodstock 69

Peggy Gou x Audio Obscura, Woodstock at Bloemendaal aan Zee.
Afbeelding van Kirsten van Santen

De naam van deze strandtent verwijst naar het gelijknamige festival uit 1969. En ook de sfeer doet daar aan denken. Ze serveren hier voor elk wat wils, vaak begeleid door livemuziek of dj’s. De perfecte strandtent voor een gezellig avondje uit met vrienden!

Woodstock 69 | Zeeweg 94 - tent 7, Bloemendaal

Ontsnap aan de drukte bij De Vrijheit in Heemskerk

Afgezonderd van de rest van de wereld, grenzend aan het Noordhollands Duinreservaat, kom je bij strandpaviljoen De Vrijheit helemaal tot rust. Vergeet niet jezelf te trakteren op een lekker satéetje of krokante kibbeling.

Strandpaviljoen De Vrijheit | Kruisbergstrand, Heemskerk