Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Paulaner Biergarten (formerly Noorderlicht) terrace
Afbeelding van Paulaner Biergarten

Bewoners

Actief deelnemen aan cultuur, het ontdekken van buurten en kennismaken met bewoners verbindt Amsterdammers aan elkaar, aan de stad en de metropool. Het wakkert ons gevoel van trots aan. En dat draagt weer bij aan onze identiteit en ons gevoel van eenheid.

Bezoek je eigen stad en ontmoet elkaar

Onder de herkenbare paraplu van het merk ‘Uit in Amsterdam’ en het motto ‘I amsterdam’ gidsen we Amsterdammers door het veelzijdige culturele aanbod in onze verschillende buurten: van kleine en grote podia, musea, mode en festivals, restaurants en cafés, tot parken, natuur en sportfaciliteiten. Daarbij zoomen we in op de minder bekende plekken in bekende buurten en op de vele parels in de minder bekende buurten.

Terrace of Cafe 't Smalle
Afbeelding van Ines Maudire

(Bewoners)verhalen

Het gidsen door de stad doen we vooral door het delen van (bewoners)verhalen via de website en sociale media, via apps van producten als de Amsterdam City Card en via ons netwerk van content creators en influencers. Daarnaast publiceren we magazines als de Uitkrant en de I amsterdam City Guide. Ook zijn we fysiek aanwezig in de stad en omgeving met onze gidsen, de I amsterdam store, en kun je ons regelmatig tegenkomen tijdens (culturele) evenementen.

De ware essentie van de stad

Om een nog grotere bijdrage te leveren aan (cultuur)participatie, ontmoeting, dialoog en interactie en zo de verbinding tussen bewoners onderling en de stad te versterken, heeft amsterdam&partners samen met en voor bewoners verschillende campagnes gelanceerd en evenementen georganiseerd. Stuk voor stuk presenteren ze het beeld van Amsterdam zoals de bewoners het zien – een authentiek beeld dat de ware essentie van de stad tentoonstelt. Het belicht de schoonheid en gezelligheid, het rijke aanbod aan kunst en cultuur, de charmante winkels, spannende evenementen en de talrijke heerlijke wijken door de hele stad.