Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Erasmus park man strolling with child Sunny autumn day
Afbeelding van Jan de Ridder

Groen in Bos en Lommer & De Baarsjes

Van een moestuintje tot uitgestrekt park, in Bos en Lommer & De Baarsjes is genoeg groen te vinden. Naast de bekende parken hebben deze wijken vooral veel groen waar je zelf een bijdrage aan kan leveren. Gezelligheid met de buurt en die groene vingers komen vanzelf. 

Erasmuspark

Het Erasmuspark is een kleine, maar fijne park in West, geïnspireerd door de schilderijen van Piet Mondriaan. Kom tot rust in de zon met een picknick aan het water of leef je uit met een potje voetbal. Uitgespeeld? Dan is wat lekkers bij het gezellige café Terrasmus wel verdiend.

I can change the world with my two hands

I Can Change the World with my Two Hands people in the garden
Afbeelding van Niels Dortland

Leef je uit in deze groene oase, midden in de stad. Bij I can change the world with my two hands kun je in het seizoen verse kruiden voor thee plukken, een eigen bloemboeket plukken of een taartje met eetbare bloemen bestellen bij het Tuinkafe. Als je altijd al zelf groenten en kruiden hebt willen verbouwen ben je hier ook op de goede plek. En wees gerust: regelmatig komt er een tuintje vrij.

Tuin van Jan

Afbeelding van Merel Kors

Tussen de Jan van Galenstraat, de Jan Eef en het Jan Maijenplein ligt – hoe kan het ook anders – De Tuin van Jan. Een stukje paradijselijke wildernis midden in West. Lees vooral wanneer je hier bent een van de gedichtjes van Saskia Stehouwer. In 2015 verbleef zij in de Tuin van Jan en dichtte over van alles wat ze in de tuin tegen kwam. 

Kas Keerweer

Kas Keerweer interior
Afbeelding van Kas Keerweer

In een oude kas die nog stamt uit de tijd dat de Baarsjes nog een tuindersgebied was, zit sinds 2015 Kas Keerweer. Deze groene plek is ontstaan uit liefde voor planten en tuinieren, maar ook bedoeld voor meer sociale cohesie in de buurt door middel van activiteiten. Zoek iets mooi uit voor op je balkon of schuif aan bij het burendiner onder de druiven.

Rembrandtpark

Woman sitting under tree at Rembrandtpark
Afbeelding van Jan de Ridder

Net over de grens van Amsterdam-West, vind je het uitgestrekte Rembrandtpark; een van de mooiste parken van de stad. Je kunt hier heerlijk wandelen, picknicken bij een van de vijvers, fanatiek sporten, kunst ontdekken of de dieren van de kinderboerderij bezoeken. Op zoek naar een park waar je mag barbecueën? Ook daar heb je in het Rembrandtpark plekken voor.

Natuurtuin Slatuinen

entrance Natuurtuin Slatuinen
Afbeelding van Caecilia Rasch

Verborgen achter een huizenrij vind je de Natuurtuin Slatuinen. Ontsnap even aan de drukte van de stad en maak een korte wandeling door dit paradijs van ongeveer 3000 m2 waar de natuur deels haar eigen gang kan gaan. Geniet van de wildgroei, de vogels en de kleine zoogdieren of help mee als vrijwilliger om de tuin te onderhouden.