Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
LELY bar restaurant DJ playing music
Afbeelding van LELY

5 dingen om te doen in Nieuw-West

In het diverse Nieuw-West is eindeloos veel leuks te beleven. Van bijzondere plekken om te eten, de beste locaties om te sporten tot de vele mogelijkheden om de natuur in te duiken… Wij zetten de leukste activiteiten in dit stadsdeel voor je op een rij.

Ga lekker sporten

Sportliefhebbers komen in Nieuw-West goed aan hun trekken. Zo vind je hier bijvoorbeeld voor ‘padel’, een kruising tussen tennis en squash, Padel Dam met 8 buiten- en 3 overdekte banen. Iets minder vermoeiend, maar ook aan populariteit winnend: jeu de boules. Trek naar ‘Jeu de Boulevard’ aan de Valutaboulevard, om een balletje te gooien. Bij de Klimhal kun je de hoogte opzoeken, en actieve waterliefhebbers bewegen richting de Sloterplas en het Sloterparkbad. Ook hardlopers zijn graag te vinden bij het Sloterplas. Met handige meetpunten en met een afstand van bijna 6 kilometer is dit rondje ook voor minder ervaren lopers goed te rennen. Ben je meer van de urban sports? Stel dan in het calisthenics park in Osdorp je spieren flink op de proef!

Scoor de heerlijkste zoete lekkernijen

De baklava van Şerifoğlu Café & Patisserie moet iedereen een keer (of heel vaak) geprobeerd hebben. Kies uit de verschillende soorten baklava, fistik sarma (pistache-rol) en andere Turkse lekkernijen waar je geen genoegen van zult krijgen. Ook La boulangerie traditionelle Marrakech is een tip voor liefhebbers van zoetigheid, voor zowel Marokkaanse lekkernijen als lekkere Nederlandse gebakjes. Niet goed voor de lijn misschien, maar wel om te smullen!

Trek de natuur in

Of je nu een bezoek brengt aan het Sloterpark, De Nieuwe Meer, De Bretten of het Rembrandtpark; het is in deze natuurgebieden genieten van al het moois om je heen. Voor kinderen is de openbare natuurspeeltuin Natureluur een grote hit, weer of geen weer. Zin in wat avontuur? Ga op pad in de Lange Bretten, een uitgestrekte groene wildernis waar je buizerds, valken en vele andere dieren kunt spotten. Ook heel geschikt voor wat oudere kinderen: klim samen over de hekken en steek met een trekpontje de sloot over.

Dompel je onder in cultuur

Bekijk Nieuw-West als nooit tevoren: met een rondleiding van het Street Art Museum wandel je langs prachtige straatkunst en hoor je de verhalen achter de kunstwerken. Het Van Eesteren Museum aan de Sloterplas is totaal andere koek. Dit museum is gewijd aan architect en stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren, aan wie Nieuw-West, Amsterdam-Noord en Buitenveldert hun groene en ruime opzet te danken hebben. Voor toneel, musical, cabaret, dans, muziek en nog veel meer vormt De Meervaart het kloppend hart van de buurt. Grote artiesten en gezelschappen betreden het podium en bieden een internationaal aanbod aan. Houd de agenda van broedplaats Lola Luid goed in de gaten als je houdt van wisselende exposities, kleinschalige festivals, events en tweedehands winkelen. En neem ook eens een kijkje bij broedplaats LELY dat een podium biedt aan dans, theater, muziek en exposities.

Eet op unieke locaties

Aan bijzondere restaurants vind je in Nieuw-West geen tekort. Zo toren je bij Restaurant Bureau en Floor17 hoog boven de stad uit en kun je zelfs terecht op een heerlijk dakterras. Hier geniet je van lekker eten en een geweldig uitzicht ineen. In het gebouw van een voormalig tandheelkundig centrum dans je bij RADION niet alleen tot in de vroege uurtjes, bij het eetcafé van deze broedplaats schuif je ook aan voor ontbijt, lunch of diner. Net als bij De School, vooral bekend om de fijne clubnights, hier eet je bij restaurant DS in de voormalige werkplaats voor automonteurs in opleiding. Heb je trek in traditionele gerechten die de diverse aard van deze wijk geweldig weerspiegelen? Ga dan naar Garage Notweg, waar De Wilde Chefs elke donderdagavond The Beach omtoveren in een buurtrestaurant.