Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
People walking at the Amsterdam Beach Forteiland Ijmuiden -Bunker
Afbeelding van created by @creativebros.nl for amsterdam&partners

Aan de kust met kinderen

Rennen door de duinen, zandkastelen maken, zwemmen in de golven; op het strand is veel te beleven voor kinderen. Maar in de kustregio vind je ook musea, kastelen, bunkers, fijne speeltuinen en horecagelegenheden die helemaal ingesteld zijn op het jongere publiek.

Veel speelplezier bij speeltuin Groenendaal

Speeltuin Groenendaal is in het landgoed en wandelbos Groenendaal. Het is een enorme speelplek waar vooral kinderen tot 10 jaar zich goed kunnen vermaken. Er zijn glijbanen, schommels, klimrekken, botsscooters, een treintje en zelfs een waterbaan in de zomer. Combineer een bezoek aan de speeltuin met een wandeling door het wandelbos, de Heksenhut of Kinderboerderij ‘t Molentje.

Speeltuin Groenendaal | Groenendaal 5, Heemstede

Eten en drinken met je voeten in het zand bij restaurant Gestrand

Je vindt Restaurant Gestrand op Camping de Lakens, midden in de duinen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland bij Bloemendaal aan Zee. Hier geniet je met je voeten in het zand van een kop koffie of een smoothie, relaxte lunch of een maaltijd. Uiteraard is hier ook aan de kleintjes gedacht, want die kunnen eindeloos spelen in de naastgelegen speeltuin. En na al het tokkelen, glijden en de avonturen met water en zand hebben ze vast trek gekregen in pizza of patat!

Restaurant Gestrand | Zeeweg 60, Bloemendaal aan zee

Kijk je ogen uit in het Bunker Museum

Je kijkt je ogen uit in het spannende en leerzame Bunker Museum in IJmuiden. Vanaf deze Kust Artillerie positie Heerenduinen werd de IJmuidense havenmonding verdedigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum bestaat uit verschillende (ondergrondse) bunkers waarvan sommige zijn ingericht als expositieruimte. Hier bekijk je duikboten, veldflessen en materialen van Duitse militairen. Betreed een van de loopgraven of ontdek hoe de Duitse militairen hier verbleven. Er worden ook speciale kinderrondleidingen aangeboden.

Bunker Museum | Badweg 38, IJmuiden

Ga spelen en eten bij Restaurant Bleij

Bleij is helemaal ingesteld op kinderen. Naast het terras kunnen ze spelen op het grote grasveld en in de speeltuin. Bij slecht weer wachten er binnen spelcomputers, een blokkenbak en een kast met boekjes. Restaurant Bleij heeft een uitgebreid kindermenu met, onder andere, broodjes en pannenkoeken. Voor volwassenen zijn er salades, burgers en soepen. Je kunt hier ook terecht voor speciale evenementen zoals een barbecue met vrienden rond de tipitent of een gezellig kinderfeestje.

Restaurant Bleij | Kerkweg 217, Heemskerk

Maak een spannende bunkertocht in de Waterleidingduinen

In de Amsterdamse Waterleidingduinen kun je, als je een beetje je best doet, restanten van bunkers vinden. Maak een wandeling door het mooie natuurgebied. Door hier en daar van de wandelpaden af te wijken en de duinen door te struinen kun je de restanten van de Atlantikwall vinden. Dit was een, meer dan 5000 kilometer lange, verdedigingslinie van Nazi-Duitsland in de Tweede Wereldoorlog. Sommige bunkers kun je ook van binnen bekijken.

Amsterdamse Waterleidingduinen | Zandvoortselaan 130, Zandvoort

Duik in de wondere wereld van de sterren bij Sterrenwacht Copernicus

Bij Volkssterrenwacht Copernicus kun je elke vrijdagavond en de eerste zaterdagavond van de maand hemellichamen bewonderen, bij helder weer soms zelfs met het blote oog. Met behulp van de telescopen kun je kraters op de maan, de ringen van Saturnus, een sterrenstelsel of de zon zien. Het pad naar de sterrenwacht toe, is het zogenaamde planetenpad. Hier vind je 8 verlichte panelen met foto’s en informatie over elke planeet van ons zonnestelsel. Elke maand kun je hier een lezing bijwonen van een expert op het gebied van sterrenkunde, weerkunde of ruimtevaart.

Volkssterrenwacht Copernicus | Zeeweg 15, Overveen