Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Children playing in Westerpark
Afbeelding van Merijn Roubroeks

Groen in Westerpark

Westerpark heeft veel moois te bieden, óók als het gaat om groen. Af en toe met de neus in de wind en de voeten in het gras is een heerlijke manier om de kinderen bezig te houden Laat ze lekker wroeten in natuurspeeltuin het Woeste Westen, knuffel een koe in de kinderboerderij of wandel (met een gids) langs de vele historische hoogtepunten van dit oeroude stadspark.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Wandeling door het park

Er is weinig leuker dan een park te voet ontdekken. Deze wandeling is iets meer dan 4 kilometer lang en brengt je langs verschillende (historische) hoogtepunten en kunstwerken die je in en om het park tegenkomt.

Westerpark |

Kinderboerderij Westerpark

Met dieren scoor je altijd bij de kids - al heeft deze kinderboerderij middenin het Westerpark voor volwassenen ook genoeg te bieden. Je kunt er een hapje en drankje doen, waarbij alles uit de keuken zelfgemaakt is of van plaatselijke boeren komt. Voor de dierenbingo: je vindt hier oud-Hollandse huisdierenrassen zoals kippen, koeien, konijnen én Calvin, een uil.

Let op: op maandag is de boerderij gesloten.

Kinderboerderij Westerpark | Overbrakerpad 10

Waternatuurtuin

Het Westerpark is in 1891 ontstaan als een klein stadspark, met een oprijlaan, grote vijver en speelplaats voor de kinderen. In 2003 werd het samengevoegd met een nieuw gedeelte dat, in tegenstelling tot het oude gedeelte, met bronzen beelden bomen die net zo oud zijn als het park zelf, veel ruiger aanvoelt - en dat ook ís. Hier vind je dan ook de 'wetlands': de Waternatuurtuin met verschillende flora en fauna die - handig - beschreven staan op bordjes.

Waternatuurtuin |

Natuurspeeltuin Het Woeste Westen

Voor iedereen die zichzelf of de kinderen even wil uitlaten: spoed je naar de noordwesthoek van het Westerpark. Hier vind je het Woeste Westen, een plek waar kinderen tot 13 jaar kunnen klimmen, kliederen en klauteren in de natuur. Spelen met zand en water, een hut bouwen, insecten en kikkers bewonderen en op een vlot varen: je vergeet hier zowaar dat je middenin de stad zit. Goed nieuws: er is ook koffie voor de ouders.

Speeltuin van Beuningenplein

Middenin het Westerpark ligt, bovenop een ondergrondse parkeergarage, Speeltuin van Beuningenplein. Grote kans dat je je kroost een tijdje niet terugziet, want op het grote speelterrein vinden ze een skatebaan, een voetbalveld, verschillende speeltoestellen, een glijbaan, een zandbak en een wip. Even uitblazen kan bij Het Paviljoen, een grand-café met een dakterras en gevarieerde menukaart, waaronder… tapas.

Speeltuin van Beuningenplein | Van Beuningenplein 58

Frederik Hendrik Plantsoen

Ook gelegen buiten het Westerpark is het Frederik Hendrik Plantsoen: groen, en voor jong en oud goed te doen. Het ligt aan de rand van de Jordaan, in de Frederik Hendrikbuurt. Kinderen kunnen hun lol op in de zandbak, het speeltoestel, de glijbaan én drie wipkippen, ouders kunnen de rode beeldengroep van kunstenaar Joep van Lieshout bewonderen - of lekker de krant lezen natuurlijk.

Frederik Hendrik Plantsoen

Tuinpark Zonnehoek Amsterdam

In de 70 tuintjes van volkstuinpark Zonnehoek, gelegen naast de tunnel aan de Spaarndammerdijk, wordt ‘natuurlijk getuinierd’ [PA2] - en dat zie je terug in de vele bijzondere bloemen, bomen en planten maar ook aan insectenhotels en bijenkasten. Voor iedereen die nu denkt: leuk, maar ik heb daar geen tuintje, hierbij de oplossing: tussen 1 april en 1 november is het toegangshek van 9;00 tot 21:00 [PA3] open en is iedereen welkom.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen