Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Beatrixpark lake with buildings in the background
Afbeelding van Koen Smilde

Groen in de Rivierenbuurt

Ieder mens snakt wel eens naar groen om zich heen. Bomen, water, planten: als het maar even wat anders is dan baksteen. Nu zou je misschien denken dat je in een stad dan aan het verkeerde adres bent, maar niet in een stad als Amsterdam. Sterker: in de Rivierenbuurt vind je op iedere straathoek wel een fijn stukje natuur. Nou ja, op bijna iedere straathoek.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Martin Luther King Park

Bomen, water en planten zei je? Het Martin Luther Kingpark voldoet precies aan jouw wensen. Het park ligt aan de rivier de Amstel en bestaat uit 2 delen, gescheiden door de Nieuwe Utrechtsebrug. Je vindt hier grote grasvelden met bomen, picknickplekken, een speeltuin voor kinderen en in de zomer… De Parade, het enige rondreizende theaterfestival ter wereld.

Beatrixpark

Het Beatrixpark ligt vlakbij de RAI en naast de hoge gebouwen van de Zuidas. Niet meteen de groenste associatie, maar die heb je dankzij de romantische stijl van vooral het oude gedeelte van het park (ontworpen in 1938) met mooie bruggetjes, bomen en bloemen alsnog snel gevonden. In het park vind je kunst, een kinderspeelplaats; een pierenbadje, mooie wandel- en fietsroutes, een basketbalveld en zelfs een kruidentuin met geneeskrachtige kruiden. Goed te weten: barbecueën mag hier niet, honden mogen in een groot deel van het park loslopen en er is een openbaar toilet bij het pierenbad.

Churchilllaan

Churchilllaan in the summer, green trees
Afbeelding van Amber Brandenburg

Een straat (in dit geval laan) klinkt niet per se als een plek waar je zijn moet als je op zoek bent naar natuur, maar dan heb je de Churchilllaan nog nooit bewandeld. Deze zeer brede straat wordt gescheiden door een enorme groenstrook met gigantisch veel, én gigantisch hoge bomen. Van hetzelfde laken een pak: de Apollolaan. Door al het groen waan je je hier een beetje in ‘t Gooi. En dat terwijl je gewoon in Amsterdam staat - eigenlijk nog veel beter dus.

Wandelen langs de Amstel

View over De Amstel river, boat passing by high buidings
Afbeelding van Amber Brandenburg

En dan is er natuurlijk nog de Amstel, dé rivier van Amsterdam. Wandelen langs het water is hier een feestje dankzij de vele tentjes en restaurantjes die je er vindt, en als je het echt serieus aan wilt pakken, kun je in één rechte lijn doorlopen naar Ouderkerk aan de Amstel. Maar dan moet je wel je wandelschoenen aan hebben. En behoefte hebben aan een tocht van 10 kilometer. De fiets erbij pakken mag natuurlijk ook.

Uitlaatveld Amsteldijk

Niet alleen jij, maar ook je hond wil er wel eens uit. Uitlaatveld Amsteldijk is de plek waar je zijn moet. Er is veel ruimte voor de hond, maar ook voor het baasje, die mag hier barbecueën. Of voetballen, terwijl je viervoeter vrienden maakt.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen