Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Pof restaurant kids playing in the garden
Afbeelding van Pof

Noord met kinderen

Als er één stadsdeel in Amsterdam avontuurlijk te noemen is, dan is dat wel Noord. En reken maar dat dit net zo goed geldt voor kinderen! Zowel indoor als outdoor zijn de opties oneindig. Van klimmen, trampolinespringen en skaten tot een bezoekje aan de film, het museum of een natuurspeeltuin; het is nog lastig kiezen.

Get set, go!

This is Holland people posing with the collection
Afbeelding van This is Holland

Voor actieve kinderen is Amsterdam-Noord een heus walhalla. Denk aan de maar liefst 600 m2 aan ondergronds virtual reality speelterrein. Bij het A'dam VR-Game Park op het Overhoeksplein kun je een unieke wereld met exclusieve virtual reality games ontdekken. Zoek je het liever hogerop en wil je kinderen een wel heel bijzonder kijkje over ons land geven? Vlieg op hetzelfde Overhoeksplein bij THIS IS HOLLAND met een spectaculaire 5D flight-experience over Nederland.

Skateliefhebbers werken aan een perfecte ‘360’ of ‘tail grab’ bij Skatepark NOORD. Een te gek indoor skatepark met toffe obstakels, die ook geschikt zijn voor beginners. Vanaf 6 jaar kun je hier les krijgen, maar ook kinderfeestjes behoren tot de mogelijkheden. En niet onbelangrijk: voor, tijdens of na het skaten smikkel je hier van smakelijke tosti’s en pizza’s.

Cultuur snuiven

Met street art museum STRAAT, filmhuis FC Hyena, Theater het Zonnehuis en Eye Filmmuseum zijn er met kinderen culturele opties te over in Noord. Bewonder de straatkunst, geniet van een leuke film of voorstelling en laat het lekkers van de bijhorende horeca je goed smaken. 

Out & about

Bij Noord denk je snel aan de natuur, het landelijke en de hort op gaan. Stal Oostwal past perfect in dit plaatje. Hier kunnen kinderen pony’s verzorgen, knuffelen en natuurlijk berijden, maar ook behoort trial biken over een parcours tot de mogelijkheden. Voor Natuurspeeltuin Diereneiland geldt: trek kleren aan die vies mogen worden. Op deze bijzondere plek kunnen kids niet alleen lekker spelen, ze kunnen ook de dieren van de kinderboerderij bewonderen. 

Voor een tweede natuurspeeltuin in Noord ga je naar het stadslandbouwterrein NoordOogst. Bij POF Amsterdam vind je het beste van twee werelden: heerlijke lokale horeca voor volwassenen en een grote natuurspeeltuin voor kinderen. Waar ze ook nog eens uitgebreid kunnen koekeloeren naar de wroetende varkens!

Amsterdam-Noord is bovendien dé toegangspoort tot natuur- en recreatiegebied Het Twiske. Een prettige plek om te wandelen, kinderen uit te laten razen in een van de leuke speeltuinen als de Avonturenspeelplaats of de Speelsloot en in de zomer natuurlijk een duik te nemen! 

Wil je meer weten over deze buurt? Bekijk dan onze tips voor Noord!