Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Pannenkoekenboot kids playing
Afbeelding van Pannenkoekenboot

NDSM met kinderen

NDSM vormt een inspirerende plaats voor de jongste generatie van de stad, of je nu een kleine kunstenaar, professioneel pannenkoekeneter of fanatiek gamer bent. Dit zijn de leukste tips om met de kleintjes op pad te gaan bij NDSM.

Een atelier voor kleine kunstenaars

Kids in a classroom
Afbeelding van Yan Krukov

In de grote scheepsloods zitten talloze ateliers gevestigd, waaronder het NDSM kinderatelier. Dit is een kunstenaarsinitiatief dat regelmatig – vaak tijdens de schoolvakanties – workshops organiseert voor kinderen. Kleine kunstenaars kunnen dan met restmateriaal uit de ateliers geheel hun eigen creatieve knutselwerkjes maken. Hierbij wordt inspiratie gehaald uit de historie van de voormalige scheepswerf en zo goed mogelijk gebruik gemaakt van alle mogelijkheden die de werf biedt.

Snelgroeiende kids

Afbeelding van Koen Smilde Photography

Kinderen groeien als kool en de kosten daarvoor kunnen nogal oplopen, zeker als je elke maand weer nieuwe kleding voor ze moet kopen. Maar nieuw hoeft niet per se nieuw te zijn. Ga daarom eens naar een vlooienmarkt, bijvoorbeeld de grootste van Europa: de IJ-hallen. Eén weekend per maand – in de zomermaanden vaak elke twee weken – scoor je hier de leukste tweedehandskleding en spulletjes. Of huur een kraampje en vang nog wat cash voor je eigen afdankertjes. Struin samen een middagje over de markt, zet je beste onderhandelbeentje voor en wie weet heb jij binnen de kortste keren een vernieuwde garderobe voor de kleine (en voor jezelf).

Ter land, ter zee en pannenkoeken stapelen

De NDSM-werf was ooit de grootste scheepswerf ter wereld, maar nu is het onder andere de opstapplaats van de grootse Pannenkoekenboot! Vaar mee over het IJ, terwijl het kroost geniet van onbeperkt veel pannenkoeken en helemaal losgaat in de ballenbak in het scheepsruim. Je kunt zelfs je verjaardag vieren op de boot! Daarbij krijgt de jarige job een speciaal versierde tafel, een cadeautje en nog meer verrassingen.

Blijf je liever aan land? Op de NDSM-werf zelf kun je ook terecht bij kindvriendelijke restaurants zoals De IJ-kantine, Noorderlicht en Pllek. Deze laatstgenoemde pl(l)ek heeft bovendien een strandje om op zonnige dagen heerlijk in het zand te vertoeven.

Festivals voor het hele gezin

Over het IJ Festival 2019 entrance
Afbeelding van Moon Saris

De uitgestrekte betonnen ruimtes van de NDSM lenen zich het hele jaar door perfect voor allerlei festivals. Zo zijn er verschillende kindvriendelijke voorstellingen tijdens Over het IJ Festival in de zomer en talloze activiteiten op het werf. Bekijk hier de agenda voor het actuele overzicht.