Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Oedipus Taproom people having a drink
Afbeelding van Oedipus Taproom

10 dingen om te doen in Nieuwendammerham

Bierproeven, slapen in een boomhut, voetballen in het Vliegenbos, naar de bios met je baby en eindeloos spelen in een speeltuin voor volwassen (ook weleens leuk voor de kinderen): in de aan ’t IJ gelegen buurt Nieuwendammerham kan het allemaal.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

WONDR 

Wat is WONDR? Eigenlijk een hele grote (1200 m2) speeltuin voor volwassenen – al snapt WONDR ook dat kinderen het ook heel leuk vinden. Voor hen zijn er speciale tijden. In het niet te missen pastelroze gebouw zijn verschillende ruimtes waar voor de inrichting is samengewerkt met ‘de creatiefste geesten van Amsterdam’. Denk confetti, felle kleuren, zwemmen in spekkies en – oh nostalgie – rolschaatsen op een knalroze rollerbaan. Grote kans dat de kinderen jóu een keer uit de ballenbak moeten halen. Ook weleens leuk.

WONDR | Meeuwenlaan 88

Filmpje pakken bij FC Hyena

FC Hyena cinema cafe restaurant in Noord
Afbeelding van FC Hyena

Houd je van mooie films, kleine zalen en bijzondere hapjes? Spoed je dan naar FC Hyena, een boutique cinema met klein restaurant aan de oever van ‘t IJ. De filmprogrammering is divers: van mainstream tot Hollywoodklassieker, of, zoals ze het zelf zeggen: ‘We draaien iedere film waarvan we denken dat jij ‘m graag op het grote scherm wil zien’. Tip: tijdens Hyena Scream mogen baby’s tot 1 jaar ook mee naar de film. Giller, toch?

FC Hyena | Aambeeldstraat 24

Los in veelzijdig Vliegenbos

Toch wel een trekker van deze buurt: het Vliegenbos, dat zijn naam overigens dankt aan politicus W.H. Vliegen, en niet aan de insecten. In dit oudste stadsbos van de gemeente Amsterdam vind je een camping, Vliegenbos (vlakbij de veerpont naar Amsterdam Centrum), een sportterrein, een tuinpark, een scoutingvereniging en een beeldentuin. Goed te weten: barbecueën mag, honden mogen in een groot gedeelte van het bos vrij rondlopen én er is een openbaar toilet - wel zo handig.

Proeven en proberen

Oedipus Taproom people having a drink
Afbeelding van Oedipus Taproom

Buitenlucht maakt hongerig, maar ook als je geen bezoek hebt gebracht aan het Vliegenbos valt er in Nieuwendammerham genoeg te proeven en proberen. Ontdek ‘de wondere wereld van stadse wijn bij Chateau, of drink je favoriete biertje bij brouwerij Oedipus of Walhalla, ‘de Amsterdamse microbrouwerij die de lievelingsbieren van de goden brouwt.’ Of het hemels smaakt? Dat laten we aan jou.

Escape Factory

Je hoort er bijna niet meer bij als je het nog nooit gedaan hebt: ontsnappen uit een escaperoom. Maar of je nou een doorgewinterde escaper bent of niet, bij de Escape Factory is iedereen welkom. Er zijn kamers met verschillende thema’s waar je met je gezin, collega’s of schoonmoeder uit probeert te komen. Is een escaperoom je iets te heftig? Geen probleem. Je kunt ook jeu-de-boulen.

Escape Factory | Gedempt Hamerkanaal 267

Slaap in de boomhut van Herberg het Mandelahuisje

Herberg het Mandelahuisje dankt zijn naam, natuurlijk, aan Nelson Mandela. Zijn Ubuntu-filosofie vormt de basis voor deze plek waar ‘verbinding wordt gevoed, gevierd en hersteld’. Dit betekent dat je er kunt ontmoeten, vergaderen, dromen, trouwen, én overnachten - waarbij slapen in de boomhut natuurlijk letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt is.

Herberg het Mandelahuisje | Sixhavenweg 27

De Verbroederij

Outside the De Verbroederij
Afbeelding van zie titel indien bekend

Ben je op zoek naar een plek waar de kinderen lekker ravotten en jij (dus) lekker kunt kletsen? Dan ben je hier op de juiste plek. De Verbroederij is een strandpaviljoen met een groot terras, een buurtmoestuin én een oude Canta voor de kinderen. Maar De Verbroederij is meer dan dat. Het is een plek waar de buurt samenkomt en zich thuisvoelt, bijvoorbeeld tijdens de Buurtmaaltijden, livemuziek of lezingen. Kom vooral een keertje buurten.

De Verbroederij | Johan van Hasseltweg 21

Door na het diner

Trek je ‘m na het toetje graag nog even door? Ook dat kan in Nieuwendammerham. In Garage Noord kun je een hapje (roti) eten en daarna dansen in de club - op zaterdag zelfs tot 08:00 uur ‘s ochtends. In het restaurant van Skatecafé Karin en Yvonne gaan de tafels na het eten aan de kant voor het avondprogramma. Geen nachtvlinder? Geen ramp. Die staat namelijk ín het restaurant, en jong en oud kan erop leren skaten.  

Eten, eten, eten

Coba taqueria signature dishes
Afbeelding van Mirthe van der Schoot

Je hebt het al gemerkt, de innerlijke mens hoeft in Nieuwendammerdam bepaald niet op een houtje te bijten - tenzij je gecrashed bent in het skatecafé. Coba serveert de Mexicaanse keuken (inclusief tequila’s); bij de Goudfazant kun je na het eten gezellig blijven slapen, want het is ook een hotel en Hangar heeft, naast borrels, bites en een menukaart, ook een terras en stadsstrand (top in de zomer).

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen