Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Pauline Arkesteijn

Winkeltjes in Noord

Het gezegde luidt: oost west, thuis best, maar noord kan er ook wat van. Het stadsdeel aan de overkant van ‘t IJ werd vanaf 1360 gebruikt als galgenveld (want: lekker dreigend, zo in het zicht van de haven), maar is al een tijd dé creatieve speelplaats van de stad, inclusief lunch-, lounge- en andere lekkernij-plekken. Speciaalzaakjes, vind je er zeker ook, met de Van der Pekstraat als middelpunt.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Van Dijk en Ko

Afbeelding van Pauline Arkesteijn

Kasten, tafels, banken, stoelen en kisten: Van Dijk en Ko biedt bezoekers een gigantische hoeveelheid industriële, tweedehands spullen voor in huis. Struinen doe je op de 2500 m2 vol vintage schatten met gemak een paar uur. Dorstig geworden of een rammelende maag gekregen? In het naastgelegen Waargenoegen bestel je koek, koffie en kindertosti’s.

Van Dijk en Ko | Papaverweg 46

Colourful Goodies

Als je op zoek bent naar een pop voor je eigen kind of dat van een ander, kun je terecht bij Colourful Goodies. Dit is de eerste 'Unique Gift Shop' van Europa. Hier maken ze poppen waar alle kinderen zich in kunnen herkennen, zodat ieder kleintje weet dat het prachtig is zoals het is. Denk aan exemplaren met verschillende huidskleuren, maar ook aan poppen met een lichamelijke of geestelijke beperking.

Colourful Goodies | Van der Pekstraat 75HS

Rookie de Recyclekid

Rookie de Recyclekid draait om tweedehands kinderkleding, maar heeft ook een selectie nieuwe duurzame cadeaus en kinderboeken in de schappen liggen. Wil je meedoen aan de groene cirkel, breng je (kinder)kleding dan naar de winkel en krijg 40% van de verkoopprijs. Check voordat je die kant op gaat wel eerst even de website, want soms doen ze een inbreng-pauze.  

Rookie de Recyclekid | Van der Pekstraat 101

Pek & Kleren 

Kleinwarenhuis Pek & Kleren verkoopt (voornamelijk Scandinavische, Franse en Nederlandse) dames-en herenkleding, maar ook schoenen, sieraden, woonaccessoires, cadeauartikelen en planten. Eigenaren Marike Holla en Freya Brown vinden het belangrijk dat hun winkel voelt als thuis, dus de mogelijkheid van een kop koffie tijdens het shoppen, mocht absoluut niet ontbreken. Leuk om op te letten: alles wat je ziet (kledingrekken van leren riemen etc.) klusten de vrouwen zelf. Alleen het stucwerk lieten ze door iemand anders doen.

Pek & Kleren | Van der Pekstraat 56

Chateau Karlito 

Chateau Karlito - vernoemd naar de van oorsprong Brabantse eigenaresse Karlito - is een natuurwijnwinkel waar je ook keramiek servies, koffie en (je kunt het meisje wel uit de provincie halen maar de provincie niet uit het meisje,) Brabants worstenbrood op de kop tikt. Met dank aan Karlito’s vriend - een groot liefhebber én kenner van jazz - schalt de op improvisatie gebaseerde muziekstijl er steevast door de speakers.

Chateau Karlito | Van der Pekstraat 72

Boekhandel Over het water

Je neus in een boek steken en de geur van vers papier opsnuiven: dat is precies wat Boekhandel Over het Water in je oproept. De zaak werd in zes weken tijd bij ‘elkaar gecrowdfund’ door 180 mensen die samen ruim €26.000,- schonken voor het initiatief van eigenaar Lot Douze. Het resultaat? Een boekhandel waar ook regelmatig evenementen, cursussen en worden georganiseerd. Wil je tips van Lot? Doe dan mee aan Lots Boekenspreekuur en ga je naar huis met een lijst van 15 tot 20 titels die passen bij jouw leesprofiel.

Over het water | Van der Pekstraat 59

Kef

Wie Holland zegt, zegt kaas. En wie noord én kaas zegt, zegt Kef. Fromagerie Abraham Kef om precies te zijn. Franse kazen dus, dat dan weer wel. Alle soorten en maten voor een avondje thuis op de bank. Dankzij de expertise van Philippe Olivier, kaasaffineur in Boulogne-Sur-Mer, waarmee Kef al jarenlang nauw samenwerkt, weet je zeker dat je met de juiste exemplaren huiswaarts keert.

Kef | Van der Pekplein 1b

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen