Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

Verhalen van de markt op het Buikslotermeerplein

We vinden het steeds belangrijker om onze boodschappen lokaal te halen: we willen weten wat we eten en we willen lokale ondernemers steunen. In Amsterdam kan dat gelukkig heel gemakkelijk: op de markt. In ieder stadsdeel vind je wel een markt met bijzondere kramen. Op de markt op het Buikslotermeerplein in Noord vroegen we bezoekers en buurtbewoners wat zij zo fijn vinden aan deze markt en wat ze er graag kopen. De beste tips!

De gezelligste markt van Noord, zo omschrijft de markt op het Buikslotermeerplein zich. Van maandag t/m zaterdag komt de hele buurt hier boodschappen doen. En op zaterdag is er bovendien een kleine biologische markt.

People shopping at the Buikslotermeerplein market
Afbeelding van Koen Smilde

Juna: “Ik kom heel graag op deze markt. Doordeweeks haal ik er m’n groenten en fruit en in het weekend ga ik ook graag naar de boerenmarkt. Ik kom er denk ik wel twee of drie keer in de week. Vroeger ging ik altijd op zaterdag naar een andere biomarkt, maar het is zo fijn dat ik nu ook bij mij in de buurt terecht kan. Bij de kaaskraam hebben ze de allerlekkerste kaas en daarnaast staan de Nieuwendammer Rokerij waar ik vaak een broodje warmgerookte zalm of vissoep haal.”

Frank: “Ik woon al 37 jaar in Noord, maar heb pas sinds Corona de charme ontdekt van de markt. Nu ben ik helemaal verslaafd. De aardbeien die ik hier bij de groentekraam haal zijn veel zoeter dan die van de supermarkt en het is zo leuk dat de marktman je altijd even begroet en je na twee weken bezoek al herkent (of in ieder geval doet alsof). De markt heeft iets heel persoonlijks.”

Mart: “Ik kom op zaterdag heel graag op de boerenmarkt. Die wordt met de week leuker. De kraam met pies is fantastisch. Anders had ik daar helemaal voor naar de overkant gemoeten. Maar Noord heeft gewoon alles.”

Shaia: “Deze markt weerspiegelt voor mij wat Noord is. Er lopen allemaal verschillende mensen rond: rijk, arm, jong en oud, alles komt hier boodschappen doen. Laatst hoorde ik een mevrouw iets vragen aan de groenteman. Ik raakte ook met haar aan de praat en we wisselden zelfs recepten uit. Nu ga ik haar Noord-Afrikaanse stoofschotel proberen te maken en zij mijn lentesalade. Je maakt dus zelfs vrienden op de markt!”