Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van MOAK Pancakes

De beste restaurants voor kinderen

Buiten de deur iets eten of drinken met kinderen, het kan een uitdaging zijn. Maar er zijn in Amsterdam volop plekken waar je makkelijk met je kinderen terecht kunt voor ontbijt, lunch of diner. Bekijk onze tips!

Moak Pancakes

Zeg 'pannenkoek' en het junior gezelschap staat al buiten met de jas aan... op naar Moak dus, in Amsterdam Oud-West. Bij Moak zijn de pancakes (de Amerikaanse stijl dus, hier eet je geen traditionele 'Hollandse' pannenkoeken) niet alleen om je vingers bij af te likken, ook de sfeer en het interieur zijn erg prettig voor groot en klein. Van The Mancake tot Blue Magic Deluxe, hartig en zoet zijn beide vertegenwoordigd op de kaart en voor kids kun je zelfs een pannenkoek op maat laten maken. Alle dagen van de week van 9:00 tot 14:30 uur geopend!

MiniMarkt Amsterdam

Als concept store, café, kinderkapper, speel- en ontmoetingsplaats in één is MiniMarkt Amsterdam een prima plek om welke dag van de week dan ook te vertoeven. In de winkel vind je onder andere originele (kraam)cadeautjes, kleding, speelgoed en woonaccessoires met een Scandinavisch tintje. Van shoppen en spelen krijg je natuurlijk trek, dus aan zowel een menukaart voor (kleine) kinderen als ontbijt en lunch voor volwassenen – met huisgemaakte taart, quiche, een biologisch sapje of vers broodje – is gedacht.

Wijs West

Ook bij Wijs West in, jawel, Oud-West kun je je kleintje trakteren, een fris koppie aanmeten bij de kapper, een kleinigheidje laten uitzoeken en ongestoord laten spelen met leeftijdgenootjes. In het café serveren ze heerlijke broodjes, goede cappuccino’s, gezonde hapjes, sapjes en taarten met én zonder suiker, gluten of lactose. Terwijl je van je adempauze geniet, kunnen de kids hun gang gaan in de speelruimte vol speelgoed en knutselspullen. Daarnaast is er ook elke dag van de week een workshop – zoals Engels voorlezen, zwangerschaps- of kinderyoga, babymassage en knutselen.

Lunchroom Lastig

Laat de naam je niet op een dwaalspoor zetten; zelfs kleine lastpakken zijn gemakkelijk uren zoet in deze gezellige buurtlunchroom. Voor oudere kids (6+) is er een spannende ‘game room’ van 40m2, en voor volwassenen is er een comfortabele zithoek, gratis Wi-Fi en Indonesische gastvrijheid. Op de kaart staan wentelteefjes met banaan en kaneelsuiker, panini’s van de grill en vele Indonesische specialiteiten, waaronder Nasi Kuning of spekkoek. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen hier ook elke maand workshops volgen, zoals striptekenen, knutselen en ‘Koken voor Kinderen’. En als er iets te vieren valt, helpt Lunchroom Lastig graag een handje mee middels een speciaal feestpakket.

Pllek

Bij Pllek is hetiedere zondagmiddag feest. Vanaf 13:00 tot 17:00 organiseren de Ruige Rakkers, het creatieve kinderprogramma van de hotspot, namelijk een reeks aan gratis activiteiten. Zo kunnen kinderen (vanaf 4 jaar) hier toneelspelen, yoga-en, verven of knutselen. Ook een glaasje limonade is inbegrepen bij het programma. Om de honger te stillen zijn er broodjes met schuddebuikjes en ander lekkers. En papa en mama kunnen ondertussen even bijkomen met een drankje en schitterend uitzicht over het IJ.

  • Pllek | TT Neveritaweg 59 

Sissy-Boy Daily

In de Sissy-Boy aan de KNSM-Laan kun je niet alleen eindeloos snuffelen tussen de hippe hebbedingen, meubels, cadeautjes en kleding (voor kids & volwassenen). In de winkel zelf vind je namelijk ook een fijne lunchspot, genaamd Daily. Speciaal voor de kleintjes kun je hier gewoon een lekkere boterham met pindakaas, jam, hazelnootpasta of jong belegen kaas bestellen. Met een fruitijsje toe. Terwijl de kinderen een tekening maken, kom jij lekker tot rust in het café.

Café-restaurant Amsterdam

In de voormalige machinekamer van een machinepompgebouw uit de late 19e eeuw vind je café-restaurant Amsterdam. Zo’n historisch pand wekt misschien niet meteen een kindvriendelijke indruk, maar schijn bedriegt. De keuken is namelijk iedere dag van de week open om uit eten met de kinderen een stuk makkelijker én leuker te maken. Voor je kroost is er een uitgebreide kaart met keuze uit pasta, burgers, visnuggets, friet, en nog veel meer. Voor de volwassenen staan er onder meer garnalenkroketjes van Holtkamp, Black Angus steak, fruits du mer, sticky toffee cake en uitstekende wijn op het menu. En als de kids al zijn uitgegeten kunnen ze lekker spelen in de grote hal of buiten de voetbalkooi onveilig maken.