Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Polly Goudvisch

Restaurants en bars in Noord

Van pizza’s uit de houtoven tot uit de diepvries, en van botanisch bier tot stadse wijn: Noord doet zijn naam als hippe en creatieve hotspot ook op culinair gebied eer aan. Ook kun je er borrelen tot in de late uurtjes.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Polly Goudvisch

Polly Goudvisch maakt onderdeel uit van een grote horecafamilie, waar net als bij Arie, Bonnie, De Neef van Fred en Moos de ‘ode aan de bruine kroeg’ centraal staat. Hier wordt de ‘familiewijn’ geschonken en staan Goudvisch-klassiekers zoals poussin, steak tartare en tournedos (bereid volgens - natuurlijk - traditioneel familierecept) op de kaart. Ook leuk, Polly heeft 2 enorme terrassen waar je in de zomer heerlijk kunt vertoeven.

Taverno Willi Becher

Taverno Willi Becher zit verstopt achter de muren van een oude loods uit 1930 en is een bar, restaurant en dancing ineen. In het restaurant wordt gekookt op open vuur (alle gerechten worden gemaakt in een houtoven, barbecue of aan de kebabspies) waarbij seizoensproducten en groenten de hoofdrol spelen. In het weekend gaan de voetjes van de vloer met dj’s en livemuziek.

Semai

Naast Willi Becher vind je Eritrees restaurant Semai, waar je alle Oost-Afrikaanse gerechten van hetzelfde grote bord eet. Alhoewel, bord? Alle gerechten serveren ze op een injera, een zachte, friszure pannenkoek. Zo is de pannenkoek je bord, bestek en maaltijd ineen. Tip? Het bruiloftsgerecht: gestoofde kip in gekruide boter.

Klaproos

Eveneens gelegen op de Papaverhoek zit pop-up pasta- en pizzarestaurant Klaproos, waar je de pizza’s uit de houtoven ter plekke kunt eten en tussen 17:00 en 18:00 ook kunt afhalen (wel even bellen van tevoren). Uitgegeten? Kijk nog even rond in de tijdelijke expo of speel een potje pool aan de grote tafel.

Taproom Oedipus

De Amsterdamse brouwerij Oedipus houdt van spannende en bijzondere bieren. In de taproom in Amsterdam-Noord, het kloppende hart van de brouwerij, vind je dan ook de vaste bieren met klinkende namen als Mannenliefde, Polyamorie, Avatar en Panty maar ook experimentele- en seizoensbieren. Trek gekregen van al die smaken? Zet je tanden dan in een burger van The Beef Chief.

Europizza

Ten tijde van de coronalockdown verkochten de eigenaren van Europizza diepvriespizza’s, die ze zelf maakten. Destijds een noodgreep, maar omdat ze nog steeds goed verkopen, kun je ze hier nog steeds krijgen. Je kunt ook ter plaatse eten, in de zomer op het terras van 3 parkeerplaatsen breed. Voor de gerechten op de bescheiden kaart (er staan 3 pizza’s op) wordt samengewerkt met lokale producenten.

Proeflokaal Fromagerie Kef

Proeflokaal Kef Terrace van der pekstraat
Afbeelding van Koen Smilde

Wie Holland zegt, zegt kaas. En wie noord én kaas zegt, zegt Kef. Fromagerie Abraham Kef om precies te zijn, met Franse kazen dus. Alle soorten en maten voor een avondje thuis op de bank - of je bestelt een plateau in het Proeflokaal, waar je ook verschillende wijnen én naar eigen zeggen de lekkerste tosti van Amsterdam kunt uitproberen.

Chateau Amsterdam

Moderne en klassieke wijnen gemaakt in de stad. Chateau Amsterdam is de grootste urban winery in Europa en creëert originele wijnen in 3 lijnen: vaders (premium wijnen), zonen (moderne wijnen) en kleinzonen (easy going wijnen). Proef de unieke dranken gemaakt van druiven uit heel Europa. Tip: probeer ook Piquette d’Amsterdam, gemaakt van geperste druivenschillen die overblijven na de productie, voor een verfrissend én circulair drankje.

Lowlander Botanical Bar & Restaurant

Bij Lowander Botanical Bar & Restaurant hebben ze oog voor de planeet, maar ook voor wat jij eet. Daarom zie je uitsluitend plantaardige gerechten op de kaart staan omdat ze werken met restproducten: hoogwaardige, seizoensproducten die anders verloren zouden gaan. En mocht je je afvragen wat botanicals zijn: dat zijn de kruiden, specerijen en fruit waarmee ze het bier (met en zonder alcohol) brouwen.

ORDER Sichuan Restaurant

Sexyland exteriors at night
Afbeelding van Jordi Wallenburg

De Sichuan keuken is afkomstig uit de provincie Sichuan, in het noorden van China. Aangezien het daar in de winter nogal koud kan worden, eten de bewoners uit deze regio lekker pittig. En dat kan nu dus ook in Noord. Probeer deze pittige gerechten (er gaan veel verschillende soorten peper in) bijvoorbeeld samen uit: de kleine gerechten lenen zich goed om te delen. Je vindt het restaurant in cultureel clubhuis Sexyland.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen