Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Proeflokaal Kef Terrace van der pekstraat
Afbeelding van Koen Smilde

10 dingen om te doen in Volewijck

Van de Kaas van Kef tot de pompende beats in Parallel: de buurt Volewijck heeft voor alle smaken wat. Sla binnen of buiten je (school)slag in het Noorderparkbad, of kijk je ogen uit in vintagewalhalla Galerie du Nord. Trek? Aan restaurants in Volewijck geen gebrek.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Tolhuistuin

De Tolhuistuin, direct gelegen aan ‘t IJ (je stapt vanaf de pont vanaf Amsterdam Centraal ongeveer zo het terras op) is een veelzijdige plek. Op het terrein huizen een concertzaal, tuin, dansschool, ateliers en werkplekken, en het culturele programma biedt zowel hiphoplessen als moestuinworkshops. Oh, en vergeet het restaurant, THT, niet - waar kleine gerechten uit alle windstreken worden geserveerd, die uitnodigen om te delen.

Tolhuistuin | IJpromenade 2

Parallel

Blue lights in empty club
Afbeelding van Parallel

Ook te vinden op het terrein van de Tolhuistuin: Parallel, een club waar je tot in de late uurtjes kunt dansen op de beats van bekende dj’s. ‘Een nieuw hoofdstuk in het Amsterdamse nachtleven’, zegt Parallel zelf. Niet echt een nachtvlinder? Parallel biedt ook ruimte aan concerten, tentoonstellingen en kunst.

Parallel | Buiksloterweg 5C

Kaas proeven bij Kef

Proeflokaal Kef Terrace van der pekstraat
Afbeelding van Koen Smilde

Kaasliefhebber? Trakteer jezelf dan op een bezoek aan fromagerie Abraham Kef, vernoemd naar Abraham Kef die in 1953 zijn eerste kaaswinkel opende op de Marnixstraat in Amsterdam. Inmiddels heeft Kef drie vestigingen, waarvan die in Noord zowel een winkel als een proeflokaal heeft. Hier hoor je aan de hand van uitgebreide plateaus de verhalen achter de kaas(makers) én ontdek je welke kaas jouw favoriet is.

Fromagerie Abraham Kef | Van der Pekplein 1B

Naar het Noorderpark

Ja, het Noorderpark is een park, met bomen en groen dus, maar er is ook heel veel te doen voor jong en oud. De stichting die het park beheert, slaat met een groot aanbod van activiteiten een brug tussen natuur en cultuur en tussen mensen. Een greep uit wat er allemaal plaatsvindt in het park: het Noorderparkfestival, de Kerstmarkt, een Natuurwerkdag, een Lichtspeurtocht en Zomerconcerten. Trek gekregen? In het park zijn verschillende plekken waar je kunt eten, drinken en uitblazen.

Het park is dankzij de Noord/Zuidlijn goed bereikbaar met het ov. In twee minuten ben je met deze metro vanaf Amsterdam CS op station Noorderpark.

Noorderpark | Noorderparkweg

Pret met Pompet

Pompet cafe terrace in Noorderpark
Afbeelding van Jurre Rompa

We zeiden het al, in het Noorderpark vind je een paar plekken waar je kunt eten en drinken. Pompet is zo’n plek. En al ligt het middenin Amsterdam, met een jeu-de-boulesbaan, stokbrood met camembert, croissants, Franse wijnen op het menu, en de Tour de France op groot scherm lijkt hier net Frankrijk - als de zon schijnt.

Let op: Pompet is van vrijdag tot en met zondag geopend.

Pompet | Floraparkweg 1

Zwemmen in het Noorderparkbad

Aan de rand van het Noorderpark ligt het Noorderparkbad, een zwembad waar jong en oud vrijzwemt, baantjes trekt, zwemlessen neemt of meedoet met verschillende aquasporten. Voor de allerkleinsten is er baby- en peuterzwemmen. Top in de zomer: het grote buitenzwembad met verschillende glijbanen.

Noorderparkbad | Sneeuwbalweg 5

Vind het in Galerie du Nord

Houd je van vintage, dan is Galerie du Nord een walhalla. De winkel is ontstaan uit liefde voor design en kunst uit de vorige eeuw, en dat zie je terug in alles wat er ligt. Van edelsteen tot tafellamp en klein meubilair tot keramiek: je komt ogen tekort.

Galerie du Nord | Buiksloterweg 9 A2

Plakje worst bij Slagerij Kaddour Noord

Er wordt gezegd dat slagerij Kaddour de beste grillworst van Amsterdam heeft, maar ook de zelfgemaakte gehaktballen zijn beroemd. Het geheim? Dat blijft… geheim. De familiereceptuur gaat al drie generaties door van vader op zoon. Dat vraagt om een test, niet?

Slagerij Kaddour Noord | Gentiaanstraat 13

Lokale kunst bij PEXPO

PEXPO is een galerie, studio en creatieve ontmoetingsplek met kunst van de straat. Want er zijn niet alleen werken van bekende kunstenaars te zien, maar ook werk van buurtbewoners die daar via verschillende projecten toe worden aangemoedigd. De mensen achter PEXPO geloven dat creativiteit verbindt, en daarvoor hoef je niet slim of rijk te zijn. Het enige wat je moet doen, is beginnen.

PEXPO | Van der Pekstraat 49

Uit eten

People sitting outside De Klaproos Noord
Afbeelding van Koen Smilde Photography

Volewijck biedt op culinair gebied voor elk wat wils. Fans van de Italiaanse keuken halen hun hart op bij pizzeria en trattoria Il Pecorino of in pop-up pizza en pastarestaurant De Klaproos. Liefhebbers van vis zitten gebakken bij Royalvis en Traiteur. Kook je liever zelf - of warm je het graag op: Kannibalen en Paradijsvogels is een toko en traiteur ineen. Gerechten uit de traditionele Turkse keuken vind je bij Turquoise Meating.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen