Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
The Frozen Fountain interior shop
Afbeelding van The Frozen Fountain

Wandelroute langs Dutch Design

Amsterdam is één van de hoofdrolspelers op het toneel van Nederlands design. Daarom hebben wij in samenwerking met Droog Design een route voor je uitgestippeld langs de interessantste designwinkels, -hotels en galeries, waar je je kunt laten inspireren door het beste dat Dutch Design te bieden heeft.

1. Moooi

In een decor van Marcel Wanders huisvest een showroom voor design, mode en interieur. Het Westerhuis in de Jordaan is van een oud schoolgebouw herontwikkeld tot een verzamelplek voor creatief ondernemerschap. Deze showroom (ontworpen door Marcel Wanders Studio) voert o.a. de collectie van het meubelmerk Moooi, met ontwerpers als Studio Job, Maarten Baas, Joep van Lieshout, en vele anderen. De designs zijn gericht op het interieur, maar daarnaast is er in de showroom ook aandacht voor kunst en fotografie.

2. Andaz Amsterdam Prinsengracht

Het Andaz Hotel: eten, drinken of overnachten in de droomwereld van Marcel Wanders. "A world of love, dreams and passion", aldus Marcel Wanders. In de voormalige Openbare Bibliotheek aan de Prinsengracht richtte hij in 2012 het Andaz Hotel in. Een bijzondere plek om doorheen te lopen. Je vind er veel informatie over het werk van Wanders zelf, maar ook leuke video’s en werk van andere designers en kunstenaars. Vergeet niet om ook een kijkje in de beeldige tuin te nemen.

3. The Frozen Fountain

Al sinds de jaren 80 een begrip voor designmeubels in Amsterdam. Designmeubels shoppen doe je op de Prinsengracht. Op nummer 645 bevindt zich een klein paradijsje waar eigentijdse meubelen en woonaccessoires verkocht worden. The Frozen Fountain onderhoudt nauwe contacten met ontwerpers die komen van de diverse kunstacademies in binnen- en buitenland. De collectie wordt vervolmaakt met een selectie van internationale meubelmerken.

4. Wonderwood

Wonderwood is the place to be voor iemand die van hout houdt. Lopend onder een houten plafond uit 1565 waan je je bij Wonderwood in een walhalla voor houtliefhebbers. Wonderwood is een mengeling van een design winkel en een galerie waarin het materiaal hout en met name multiplex centraal staat. Zowel vintage als nieuwe designs zijn hier te vinden van meubels, kunstwerken, interieur accessoires en leuke cadeaus!

5. Hôtel Droog

Een designhotel met maar 1 slaapkamer, maar toch van alle gemakken voorzien! Hôtel Droog is de thuisbasis van Droog Design in Amsterdam. Het complex aan de Staalstraat en Groenburgwal vormen samen een hotel. Hier vind je alle voorzieningen die je in elk hotel aantreft: een café, winkels, zalen, galerie, een tuin, kantoren. Verdwaal door het complex en vindt in elke ruimte wel een bijzonder stukje van de geschiedenis van Droog. In de Nieuwe Spiegelstraat volgen de galerieën elkaar in rap tempo op. Neem vooral een kijkje, ook al sluit niet alles aan op het thema Dutch Design.

6. Stedelijk Museum - Museum of Modern Art

Iconen uit het Stedelijk in een toegankelijke, door Rem Koolhaas ontworpen setting. Een Dutch Design-route kan niet zonder een bezoekje aan Stedelijk Museum - Base. Verspreid over de gehele nieuwbouw van het Stedelijk vind je meer dan 700 werken in een circuit dat speciaal is ontwikkeld door OMA, het architectuurbureau opgericht door Rem Koolhaas. Het is het perfecte instapmoment voor wie kennis wil maken met moderne kunst en vormgeving, terwijl de kunstliefhebber de bekende Stedelijk-iconen in een nieuwe context kan ontdekken.