Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Two women walking past Haarlemmermeermuseum De Cruquius.
Afbeelding van Creative bros

De leukste wandelingen en speurtochten

Van een speurtocht voor het hele gezin tot een wandelende comedy show met Amsterdam als decor. Ontdek verborgen parels en bekijk Amsterdam van een nieuw perspectief tijdens deze wandel- en speurtochten.

Streetart speurtocht in de Jordaan

Ga samen of alleen op zoek naar 15 verborgen kunstschatten in de Jordaan of Oud-West met deze interactieve wandeling. Na je aanmelding haal je een tasje op bij het beginpunt. Hierin vind je een speurmap, 2 verfrissende drankjes en een snack. Op de speurmap vind je QR-codes met uitleg over de streetart in de buurt, vragen aan elkaar én een quiz over Amsterdam. Heb je alle streetart gevonden? Dan ligt er een kleine beloning voor je klaar.

Streetart speurtocht | Nederlands en Engels | €22,50 | startpunt: Mr. Mokum, Haarlemmerstraat 46

Verhaalvontuur familie speurtochten

A couple looking at a Amsterdam cycle seeing map
Afbeelding van creativebros

Ga op een familierondleiding en een speurtocht in 1! Wandel met een echte landkaart (net als vroeger) in je hand door de stad. Scan de codes en kijk en luister naar de storyteller op je eigen telefoon. En vergeet de geheime missies niet! Als je deze allemaal goed uitvoert win je misschien zelfs een mooie prijs.

Verhaalvontuur | Nederlands en Engels | €19,50 per gezin 

Comedy Walks

Een comedy show met Amsterdam als decor? Dat kan! Wandel onder begeleiding van een professionele comedian langs populaire plekken en luister naar een leuke combinatie van historie en humor. Grappen over de stad en haar inwoners; een originele manier om de stad te (her)beleven.

Comedy Walks | iedere zaterdag, 14:00 – 15:30 | duur 1,5 uur | Engels gesproken | €21,50

Heel Holland Speurt

Two women walking in Vondelpark.
Afbeelding van Jan de Ridder

Binnen 5 minuten begin je al aan de speurtocht van Heel Holland Speurt. Met verschillende moeilijkheidsgraden en wandelafstanden is de speurtocht er voor iedereen toegankelijk. Stel een team samen van 2-6 personen en speur op eigen tempo door de stad.

Heel Holland Speurt | €24,50 | Nederlands en Engels 

De Suri Route

Een wandelroute waarvan het water je in de mond loopt, dat is de Suri Route. Deze leuke, leerzame route van chef Donovan Kraag brengt je langs 8 Surinaamse restaurants en biedt diverse culturele tips in de stad. Zo mag Ricardo’s bijvoorbeeld niet ontbreken in het lijstje. Trek je wandelschoenen aan en kies een van de 2 wandelroutes of verken meer met de OV-fietsroute.

De Suri Route | gratis

1001 grachten

Herengracht
Afbeelding van Geert Snoeijer

Zet je zintuigen aan het werk en ervaar de stad als nooit tevoren. Of je nou een date hebt, een wandeling wilt maken met vrienden of een activiteit zoekt met je huisgenoot, er is voor iedereen een gepersonaliseerde wandeling die aansluit bij jouw wensen. Vragen, verhalen, hapjes, drankjes en gegarandeerd een leuke middag.

1001 grachten | €18 

Escape tour Amsterdam

Als je van escaperooms houdt, is deze escape tour zeker een aanrader. Tijdens de escape tour ga je op zoek naar de geheime uitgang van de stad. Ga op in het verhaal van meester Rembrandt van Rijn, die net als de welgestelde burgers ook toegang wil tot de geheime uitgang van de stad. Waan je in een andere tijd, voltooi de opdrachten en volg de aanwijzingen. De zoektocht begint op het Rembrandtplein.

Escape tour | €29,95 per team | Nederlands, Engels en Duits | startlocatie: Westerkerk

Speurtocht voor volwassenen

Een wandelroute waar jij je eigen gids bent. Tijdens een heerlijk lange stadswandeling leer je over de geschiedenis van Amsterdam. Test je kennis, verzamel je letters en kom al puzzelend tot het antwoord op deze speurtocht. Weer eens wat anders dan je vaste rondje. Tijdens de speurtocht loop je door de oude stad, langs de Dam en de Nieuwmarktbuurt, of doe de speurtocht in de Jordaan.

Speurtochten voor volwassenen | €25 per pakket

Audiotour Concertgebouwbuurt

Afbeelding van Jan de Ridder

Ben je een echte muziekliefhebber? Dan is de audiotour door de Concertgebouwbuurt de perfecte wandeling voor jou. Slagwerker bij het Concertgebouworkest Herman Rieken neemt je in deze audiotour mee met mooie verhalen en leuke anekdotes over de Concertgebouwbuurt en over de componisten, dirigenten en musici die er hebben gewoond. Ook vertelt hij hoe het is om bij een orkest te spelen, hoeveel liefdes er zijn ontstaan binnen het orkest en waar de orkestleden graag borrelen na een concert. 

Audiotour Concertgebouwbuurt | gratis op Spotify

Vind een wandelmaatje

Two women walking past Haarlemmermeermuseum De Cruquius.
Afbeelding van Creative bros

Heb je een leuke route uitgekozen maar zoek je nog iemand om mee te wandelen? Via Sportpartner kun je een wandelmaatje vinden om de stad mee te verkennen.

Alle wandel- en fietsroutes

Canal view with bike
Afbeelding van Koen Smilde

Nog niet uitgewandeld? Dan hebben we een heleboel routes voor je klaarliggen om uit te kiezen. Volg een van de routes van stadsgidsen, zoals route door de lhbtiq+-geschiedenis, de romantische stad of langs Dutch Design. Heb jij de I amsterdam City Card op zak en wil je die optimaal gebruiken? Volg dan bijvoorbeeld de locals-, gezins- of cultuurroute.