Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Het Groote Museum exterior terrace at sunset ARTIS Zoo
Afbeelding van Maarten val der Wal

Musea & attracties die open zijn tijdens de feestdagen

De meeste musea en instellingen in Amsterdam zijn tijdens nationale feestdagen geopend, al kunnen openingstijden variëren. Bekijk hier een overzicht van Amsterdamse musea die dit jaar tijdens feestdagen open zijn.

Museumbezoek tijdens Kerst en oud en nieuw

Tijdens de feestdagen naar het museum? Dat kan! Veel musea in Amsterdam zijn open, soms zelfs op beide kerstdagen én op nieuwjaar. Ga bijvoorbeeld naar NEMO, Het Groote Museum, het Stedelijk Museum, Ons' Lieve Heer op Solder, EYE en Huis Marseille. Let op: de openingstijden zijn vaak aangepast. 

Raadpleeg voor de zekerheid de website van het te bezoeken museum voor de exacte openingstijden, die kunnen altijd (zeker in deze tijden) veranderen.  

Museumbezoek tijdens overige nationale feestdagen

Bijna alle Amsterdamse musea en attracties zijn op Goede Vrijdag, 1e en 2e PaasdagDodenherdenking en Bevrijdingsdag (4 en 5 mei), Hemelvaartsdag en 1e en 2e Pinksterdag geopend. De meeste musea en attracties zijn gesloten op Koningsdag (27 april). Sommige grotere attracties zijn echter nog te bezoeken. Onder andere het Anne Frank HuisArtisHortus Botanicus AmsterdamMOCO MuseumRijksmuseum  en Stedelijk Museum zijn geopend tijdens Koningsdag. Raadpleeg voor de zekerheid de website van het te bezoeken museum voor de exacte openingstijden.