Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Aankomt van Sinterklaas op de stoomboot via de Amstel.
Afbeelding van Sinterklaas

De beste manieren om Sinterklaas te vieren

Amsterdam staat elk jaar vanaf half november en begin december volledig in het teken van Sinterklaas, zijn Pieten en paard Ozosnel. Wij vertellen je wat er allemaal te doen is in de stad.

Intocht van Sinterklaas

Aankomt van Sinterklaas op de stoomboot via de Amstel.
Afbeelding van Sinterklaas

De intocht van Sinterklaas in Amsterdam is dit jaar op zondag 19 november 2023. Met de boot vaart de Goedheiligman met zijn Pieten over Amstel richting het Scheepvaartmuseum. Vanaf ongeveer 10:20 zijn ze voor het eerst te zien bij de Omval en rond 11:45 meert de stoomboot aan bij het Scheepvaartmuseum. Na een korte pauze beginnen Sinterklaas en zijn Pieten aan hun tocht over het land. De stoet volgt een route via het Rembrandtplein, de Utrechtsestraat en de Weteringschans. Rond 14:40 komt iedereen aan op het Leidseplein waar de Sint alle Amsterdammers en Amsterdammertjes zal toespreken.

Kijk voor de hele route en het programma op de website van sintinamsterdam.nl.

Intocht Sinterklaas Amsterdam | 19 november vanaf 10:20

Zet je schoentje

Papieren schoentjes voor schoentje zetten in de Store
Afbeelding van Giampiero Maietti

Als kind heb je maar 1 doel: zo veel mogelijk speelgoed en snoep van de Sint krijgen. Daarvoor moet je wel je schoentje zetten. Best onhandig, want je bent dan toch even je schoen kwijt. Gelukkig hoef je bij de I amsterdam Store niet je eigen schoen in te leveren, maar maak je van een kleurplaat jouw speciale Sinterklaasschoen! Download de kleurplaat via de knop hieronder óf haal hem op in de I amsterdam Store. Kleur hem vervolgens in op je mooist, knip en vouw de schoen in elkaar, vul je naam in op de onder- of achterkant en geef hem af in de I amsterdam Store. Uiteraard Natuurlijk krijg je hem je schoentje van papier weer terug mét verrassing.

  • Schoentje inleveren: 19 t/m 26 november
  • Schoentje ophalen: 26 november t/m 2 december

Sinterklaasvoorstellingen

Als Sinterklaas en zijn Pieten hun koffers hebben uitgepakt, is het tijd voor de jaarlijkse sinterklaasvoorstellingen. Tot en met pakjesavond duiken de (hulp)Sint en zijn Pieten door de hele stad op. Zo kunnen ze zoveel mogelijk Amsterdamse kinderen blij maken.