Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Sinterklaas arrival
Afbeelding van Amie Galbraith

De beste manieren om Sinterklaas te vieren

Amsterdam staat elk jaar vanaf half november en begin december volledig in het teken van Sinterklaas, zijn Pieten en paard Ozosnel. Wij vertellen je wat er allemaal te doen is in de stad.

Intocht van Sinterklaas

Sinterklaas arrival
Afbeelding van Amie Galbraith

De intocht van Sinterklaas in Amsterdam vindt plaats op zondag 13 november. Met de stoomboot vaart de Goedheiligman met zijn pieten H'ART Museum. Hier stapt ze over op de Port of Amsterdam voor een tocht door de grachten. Via de Herengracht, Leidsegracht en Prinsengracht vaart de boot terug richting de Stopera. Hier worden ze onthaald door Burgemeester Halsema en de kinderburgemeester. Vervolgens volgt er een route te paard via de Blauwbrug, het Rembrandtplein, Utrechtsestraat, Frederiksplein en Weteringscircuit richting het Leidseplein. Hier zal vervolgens een feestelijke bordesceremonie volgen.

Neem ook nog even een kijkje op de website van Gemeente Amsterdam

Intocht Sinterklaas Amsterdam | 13 november vanaf 10:00

Cadeaus

Een belangrijk onderdeel van Sinterklaas zijn natuurlijk alle cadeaus. Het merendeel heeft de Sint en zijn Pieten natuurlijk al lang en breed in Spanje gehaald. Toch gebeurt het nog wel eens dat er nog een paar cadeaus bijgehaald moeten worden. Daarom hebben wij voor Sinterklaas en de Pieten een aantal tips op een rij gezet van leukste cadeaus om te geven voor echte Amsterdamse kinderen.

Sinterklaasvoorstellingen

Als Sinterklaas en zijn Pieten eenmaal goed zijn geland in de stad is het tijd voor de jaarlijkse Sinterklaasvoorstellingen. Tot en met pakjesavond duiken de (hulp)Sint en zijn Pieten door de hele stad op. Zo kunnen ze zoveel mogelijk kinderen blij maken in de tijd dat ze in Amsterdam zijn.