Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Proef Pampus 2018<br>maandag
Afbeelding van Rien de Jager

Activiteiten en festivals op Hemelvaartsdag

Donderdag 18 mei 2023 is het Hemelvaartsdag, een mooie gelegenheid voor een dagje op stap. Want de kans is groot dat jij deze dag vrij hebt, en daarom hebben wij tips voor je verzameld wat er met Hemelvaartsdag en het hemelvaartsweekend te doen is.

Amber Brandenburg
Redacteur. Daagt graag mensen uit in spelletjescafés en heeft een zwak voor shared dining en goede koffie.

Bondgenoten Festival

Bondgenoten Festival is na een afwezigheid van 4 jaar terug van weggeweest. En hoe! Op een nieuwe locatie, met een nieuwe line-up maar wel met dezelfde gezelligheid als voorgaande edities. Dus zet je schrap voor een wel heel bond feestje.

Donderdag 18 mei, 13:00 – 23:00 | Basisweg 63 | koop tickets

De Rollende Keukens

Ook dit hemelvaartweekend komt de Rollende Keukens voor de 15e keer terug naar het Westergasterrein. Meer dan 100 keukens op wielen, uit eigen land én van over de grens, strijken neer op het terrein. Ga je voor verse maïstortilla’s met een Catalaanse bubbel, of liever een pizza met een speciaal biertje? Probeer alles uit en geniet ondertussen van de livemuziek en de gezelligheid.

Woensdag 17 t/m zondag 21 mei, dagelijks 13:00 - 23:00 | Westergas | gratis entree | meer informatie

Sieraad Art Fair

Afbeelding van Sieraad Art Fair

In de afgelopen jaren is Sieraad Art Fair uitgegroeid tot de grootste internationale sieraad kunstbeurs van Europa. Hier verkopen kunstenaars en aanstormende talenten hun sieraadkunst in de meest veelzijdige en verrassende vormen zelf aan het publiek. Een bijzondere ervaring door de monumentale locatie, het dialoog met de kunstenaars, diversiteit van de deelnemers en spraakmakende tentoonstellingen.

Donderdag 18 t/m zondag 21 mei | Westergas | vanaf €19,- | koop kaarten

Proef Pampus

Een dagje naar Pampus is sowieso al een leuk uitje, maar tijdens Proef Pampus wordt het nóg leuker. Het forteiland tovert zich in het hemelvaartweekend om tot een festivaleiland voor jong en oud. Verken al het moois dat Pampus te bieden heeft; het lokale eten, activiteiten en historische charme.

Donderdag 18 t/m zondag 21 mei | Forteiland Pampus, Muiden | €25,50 veerdienst, €10,- met de I amsterdam City Card | koop tickets

Open Dag Beemster

Beemster Open Dag bord
Afbeelding van Open Dag Beemster

Maak kennis met al het moois dat de Beemster te bieden heeft tijdens de 48e Open Dag in de Beemster. Stap op de fiets of trek stevige wandelschoenen aan want de Beemsterlingen laten je graag zien waar zij iedere dag met passie aan werken. Van hobby’s in de breedste zin van het woord tot grote internationale bedrijven. Iedereen opent de deuren.

Donderdag 18 mei, 10:00 - 16:00 | Middenweg 185, Middenbeemster

Nieuwendammer Buurtdag

De Wielerronde Purmerplein is een geliefd sportevenement in de Nieuwendammerbuurt, en door de jaren heen heeft het zich ontpopt tot hét jaarlijkse buurtfeest. Een feest voor en door Nieuwendammers met een braderie, eten en drinken, en een wel heel bijzonder muzikaal avondprogramma. Kom jij ook het wielertalent aanmoedigen?

Donderdag 18 mei, 10:00 - 21:30 | Purmerplein | meer informatie

Game over!

Mooie Boules people playing jeu de boules
Afbeelding van Mooie Boules

Trommel je familie, vrienden en buren op voor een rondje jeu de boules bij Mooie Boules, daag ze uit voor een potje poolen of game erop los bij de TonTonClub. Welk spelletje ook jouw favoriet is, bij deze spelletjescafés ben jij aan het juiste adres voor een speelse Hemelvaartsdag.

Mysterie, spanning en uitdaging

Sherlocked escape room people posing
Afbeelding van Sherlocked

Zin om de hersens eens flink te laten kraken? Puzzel, raad, ontcijfer en ontsnap uit een van de beste escaperooms. Waan je in een computerspel, laat je opsluiten in een mysterieuze kelder of maak deel uit van een maffiafamilie. Ga de ultieme uitdaging met jezelf en elkaar aan, als je durft.

Breng jezelf naar grote hoogte

Haal het kind in jezelf naar boven en ga op avontuur in de klimbossen in en rondom Amsterdam. Tokkel je een weg door het groen in klimpark Twiske, waar je ook kunt gaan voor een potje boerengolf of crossen door het bos op mountainbikes. Of slinger als een echte natuurninja van boom naar boom in het Amsterdamse Bos bij Fun Forest. Voor de échte durfals is daar ook een parcour met een monkey swing, bungee jump en vrije sprong.

Bezoek musea

Afbeelding van Marijn Scheeres, Joods Cultureel Kwartier

De meeste musea in Amsterdam zijn tijdens nationale feestdagen gewoon geopend, al dan niet met aangepaste openingstijden. Als je normaal doordeweeks geen tijd hebt om een tentoonstelling te bezoeken, kun je met Hemelvaart je hart ophalen met alle mogelijkheden. Bezoek bijvoorbeeld musea met mooie tuinen, of kies voor fijne kleine musea.

Ga het water op

Canal SUP Amsterdam Stand Up Paddleboard Sup Supping
Afbeelding van Canal SUP Amsterdam

Suppen, varen, kanoën, zeilen, waterskiën, wakeboarden. You name it. In Amsterdam valt er genoeg te beleven op het water. Boek een rondvaart door de Amsterdamse grachten (gratis met de I amsterdam City Card), of ga juist zelf het water op met een huurboot. Huur een SUP of kano van Kano en SUP Amsterdam en verken zelf de omgeving, of boek een workshop of clinic en ga samen met Nederlands kampioen Rick Daman op pad. Zin in meer uitdaging? Bekijk dan eens de website van Amsterdam Watersports.

Amber Brandenburg
Redacteur. Daagt graag mensen uit in spelletjescafés en heeft een zwak voor shared dining en goede koffie.