Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Image alt

Activiteiten en festivals op Hemelvaartsdag

Donderdag 26 mei 2022 staat Hemelvaartsdag op de kalender, een uitstekende gelegenheid om er op uit te gaan. Want behalve het traditionele dauwtrappen is er nog veel meer te doen en te zien op deze feestdag.

De Rollende Keukens

Ieder voorjaar keert het festival de Rollende Keukens terug op het Westergasterrein, en ook dit jaar wordt het Westerpark weer het grootste openluchtrestaurant van Europa. Geniet in de zon of onder de sterren van meer dan 100 keukens, fijne wijnen, speciaalbieren, livemuziek en elkaar!

Woensdag 25 t/m zondag 29 mei, dagelijks 13:00 - 23:00 | Westergas | gratis entree | meer informatie

Fête du Champagne & Vins

Fête du Champagne & Vins is terug van weggeweest. In het hemelvaartweekend waan je je in het Rembrandtpark in een Frans paradijs. Speel Petanque of sabreer een fles Champagne met op de achtergrond livemuziek en entertainment. Als afsluiter zijn in de avond verschillende dj's om het feest compleet te maken.

Donderdag 26 t/m zondag 29 mei | Rembrandtpark | vanaf €10,- | meer informatie | koop kaarten

Hemeltjelief! Festival

Het Hemeltjelief! Festival is terug en hoe! Voor het eerst zijn niet 1 dag, maar 4 dagen ‘de poppen aan het dansen’ in het Noorderlichtcafé. De NDSM-werf tovert zich om tot één groot poppentheater waar grappige voorstellingen, bijzondere shows en kleurrijke kinderactiviteiten plaatsvinden. Er valt voor jong en oud van alles te zien en te beleven, en in de pop-up disco gaat het voor de volwassenen zelfs tot diep in de nacht door.

Donderdag 26 t/m zondag 29 mei | Noorderlichtcafé | kinderen vanaf €7,50, volwassenen vanaf €12,50 | koop kaarten

Sieraad Art Fair

De Sieraad Art Fair keert in het voorjaar terug naar de Gashouder op het terrein van de Westergas. In de afgelopen jaren is Sieraad Art Fair uitgegroeid tot een van de grootste internationale sieraad kunstbeurs van Europa. Hier verkopen kunstenaars en aanstormend talent hun sieraadkunst in de meest veelzijdige en verrassende vormen zelf aan het publiek. De beurs is een bijzondere ervaring door de monumentale locatie, het dialoog met de kunstenaars, diversiteit van de deelnemers en spraakmakende tentoonstellingen.

Donderdag 26 t/m zondag 29 mei | Westergas | vanaf €19,- | koop kaarten

Proef Pampus

Pampus is 11 dagen lang omgetoverd tot festivaleiland voor de hele familie, waar Proef Pampus al het moois laat zien dat Pampus te bieden heeft. Niet alleen het Fort is geopend maar er is ook daarbuiten van alles te doen, zien en beleven. Waaronder live muziek en een silent disco. Voor kinderen is er extra veel te doen met onder andere een circus, een timmerdorp en een theatervoorstelling. Daarnaast valt er natuurlijk ook genoeg te proeven, met eilandkoks die zorgen voorfoodstands met gerechten van de beste lokale ingrediënten. Extra bijzonder deze editie is dat Proef Pampus onderdeel is van de Dutch Water Week, een themaweek rondom water met als hoogtepunt een groot aantal zeilwedstrijden.

Donderdag 26 mei t/m maandag 6 juni | Pampus Fort eiland | vanaf | koop kaarten

Bezoek de bollenstreek

Keukenhof - which is both a tourist attraction and a showcase for the Dutch flower-growing industry - displays millions of blooms every spring.
Afbeelding van Cris Toala Olivares

Er gaat niks boven de gekleurde velden vol bloemen in de lente. Daarnaast is er nog meer dan genoeg te beleven in de bollenstreek, van zelfpluktuinen tot aan markten. Ontdek daarom met Hemelvaart al het moois dat de bollenstreek te bieden heeft.

Kies een fiets- of wandelroute

A couple crossing the bridge towards het Muziekgebouw aan 't IJ.
Afbeelding van Jan de Ridder

Trek je wandelschoenen aan of pomp je fietsbanden op: Hemelvaart is het perfecte moment voor een sportief uitje. Ga op zoek naar verborgen pareltjes in de buurten van Amsterdam, of ga op ontdekking buiten de stad met de routes die we hebben verzameld.

Bezoek musea

A couple visits OSCAM - Open Space Contemporary Art Museum.
Afbeelding van Jan de Ridder

De meeste musea in Amsterdam zijn tijdens nationale feestdagen gewoon geopend, al dan niet met aangepaste openingstijden. Als je normaal doordeweeks geen tijd hebt om een tentoonstelling te bezoeken, kun je met Hemelvaart je hart ophalen met alle mogelijkheden.