Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Ernst Ojeh

De beste tips voor in de winter

Tijdens de winter is onze hoofdstad betoverend mooi, zijn de nachten extra gezellig, is het eten hartverwarmend en zijn de straten twinkelend verlicht. Dit zijn onze redenen waarom Amsterdam in de winter zo leuk is.

Amsterdam bedekt met sneeuw ziet eruit als een sprookje

Er valt niet over te twisten; Amsterdam is bedolven onder sneeuwvlokken extra mooi. De momenten zijn schaars maar als het dan zo ver is, dan doet de stad denken aan een kerstkaart. Voor wie een sneeuwpop wil maken of wil sleeën, zit bij de grotere parken zoals het Vondelpark of het Westerpark zeker goed.

De stad wordt omgetoverd tot een lichtspektakel

Met magische lichtinstallaties die de Amsterdamse grachten, straten en herkenningspunten sieren, tovert het jaarlijkse Amsterdam Light Festival de stad tijdens de donkere december- en januaridagenom tot een reusachtige outdoor kunstgalerie. Je kunt de route wandelend afleggen met een audiotour, maar ook via een rondvaartboot. 

Je kunt (soms) schaatsen op de bevroren grachten

Het is ieder jaar weer duimen: onder de juiste weersomstandigheden worden de grachten afgesloten zodat er een goede laag ijs kan ontstaan. Het resultaat; ’s werelds mooiste schaatsbaan. Maar ook als de grachten niet bevriezen, kun je bij de Jaap Eden IJsbaan in de buitenlucht een rondje schaatsen of op het Museumplein bij Ice*Amsterdam.

Winterse verwennerij bij Anantara Grand Hotel Krasnapolsky

In samenwerking met Anantara Grand Hotel Krasnapolsky

In de feestmaand ben je bij Krasnapolsky aan het juiste adres voor winterse ervaringen, en te genieten van het beste uit de keuken en entertainment. Ga bijvoorbeeld met de kerstdagen voor een luxe 4-gangen kerstdiner of een 5-gangen Michelin-ster diner. Of sluit hier het jaar af op oudjaarsdag met diverse diner-arrangementen. Let op: reserveren is verplicht, dus wees er op tijd bij om de luxueuze feestdagen tegemoet te gaan. 

Oud en nieuw is magisch

Op het Museumplein ontvouwt zich op oudejaarsavond een betoverend schouwspel: Electric Fireworks. Deze unieke samensmelting van licht en vuurwerk biedt dé ultieme plek om het gloednieuwe jaar, 2024, feestelijk te verwelkomen. Het grootste aftelmoment van Nederland begint om 23:50 uur en bereikt zijn hoogtepunt om middernacht met een spectaculaire vuurwerkshow. Voor degenen die er niet bij kunnen zijn, wordt het live uitgezonden op AT5.
En vergeet je niet om nog op zoek te gaan naar de lekkerste oliebollen? Wij helpen je op weg met onze favorieten.

Het is het seizoen van de liefde

Scenic view of Amsterdam city and the river Amstel bridge at night (it's the Magere brug)
Afbeelding van Koen Smilde

Amsterdam wordt keer op keer benoemd tot een van de meest romantische steden in de wereld, dus wat is nu een betere plek voor een romantisch uitje met je lief of nieuwe vlam? En vergeet niet om samen nog even langs de Magere Brug te lopen; het verhaal gaat dat je voor altijd bij elkaar zal blijven als je op of onder deze prachtige brug zoent! 

Je kunt smullen naar hartenlust

Greenwoods restaurant Keizersgracht food and drinks
Afbeelding van Ashkan Mortezapour Photography

Hartig, vullend en heerlijk; de Nederlandse keuken is gemaakt voor ijskoude dagen en nachten. Van stamppot tot snert en alles daartussenin; de Hollandse pot is (hart)verwarmend. Neem een kijkje in onze gids met de beste plekken voor winters eten en drinken in Amsterdam of bekijk onze favoriete erwtensoep spots!

Je kunt prachtige winterwandelingen maken

Bar Bukowski café-restaurant coffee
Afbeelding van Bar Bukowski

De winter is het ideale seizoen voor een mooie wandeling door de stad. Met deze routes ontdek je de stad aan de hand van bijzondere thema's en leer je specifieke wijken in de stad beter kennen. Onderweg kun je opwarmen door een kopje koffie af te halen óf door op zoek te gaan naar de lekkerste chocolademelk van de stad.  

Zoek de warmte op

Je kunt nergens zo lekker opwarmen als in een van de vele musea in de stad. Want wie krijgt het nou niet warm van prachtige kunst? Of je nou houdt van moderne kunst, fotografie, street art of de Hollandse meesters, er is altijd een museum waar je jouw hart kunt ophalen. Bekijk hier alle musea in Amsterdam.

Sinterklaas is jarig

Sinterklaas arrival
Afbeelding van Amie Galbraith

In tegenstelling tot de rest van de wereld, hebben Nederlandse kinderen het maar getroffen - met niet 1, maar 2 kinderfeesten om naar uit te kijken in december. Ook dit jaar worden de Sint en zijn Pieten groots onthaald tijdens de spectaculaire intocht in Amsterdam. Maar daarmee is het Sinterklaasfeest nog niet afgelopen. De weken erna is de goedheiligman namelijk nog op genoeg andere plekken te zien. Lees snel waar je Sinterklaas nog meer kunt vinden.