Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
A woman and three children at the Amsterdamse Bos Goat Farm Ridammerhoeve Geitenboerderij to feed young goats
Afbeelding van Edwin van Eis

De beste manieren om Pasen te vieren

Pasen valt in 2023 op zondag 9 en maandag 10 april. Op deze dagen is er extra veel te beleven in Amsterdam. Bezoek een klassiek concert, leer van alles over dieren in ARTIS, eet je buik rond tijdens een paasbrunch of plan een dagje kinderboerderij met het hele gezin.

Paaseieren zoeken

Afbeelding van Amsterdam Museum

Help! De paashaas is al zijn paaseieren verloren. Ga samen met de kinderen op zoek tussen de planten in de historische tuin van Huis Willet-Hothuysen. Daarna kunnen de kinderen aan hun mooiste paascreaties knutselen.

Nog niet uitgespeurd?

Ook op Forteiland Pampus en rondom kasteel Muiderslot zijn er een heleboel paaseitjes voor de kleintjes verstopt.

Bekijk de mooiste bloemen in bloei

Keukenhof, also known as the Garden of Europe, is the world's second-largest flower garden. It is situated in Lisse, the Netherlands.
Afbeelding van Laurens Lindhout

Pasen valt precies samen met de beste tijd om Nederlandse bloemen in volle glorie te bewonderen. Van eind maart tot begin mei staan de krokussen, narcissen, hyacinten en tulpen in bloei, dus Pasen is een uitstekend moment om de Keukenhof of de Bollenstreek te bezoeken. Maar je hoeft niet de stad uit om jezelf te omringen met bloemen. Je kunt ook naar de Hortus Botanicus, het Amsterdam Tulip Museum of het Tulp Festival.

Paasbrunch in een wintertuin

Schuif aan voor een paasbrunch in de betoverende wintertuin van Hotel Krasnapolsky. Geniet, met een glas bubbels in je hand, van de live harpmuziek en de seizoensgebonden gerechten terwijl de kinderen zich vermaken met verschillende paasactiviteiten. Vergeet niet langs The Cake Room te gaan, waar unieke creaties van het patisserie team van Krasnapolsky op je wachten.

Paasbrunch | zondag 9 april, 12:30 - 16:00 | Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam | volwassenen €79,-. kinderen t/m 12 jaar €25,- 

Paasbrunch in de regio

Kwaku Summer Festival street food
Afbeelding van Style and Still - Amie Galbraith

Landgoed Duin & Kruidberg is op beide paasdagen te bezoeken voor een paasbrunch, high tea of diner. Ook bij Restaurant de Hofboerderij bij Kasteel Keukenhof kun je terecht voor een paasontbijt, dat je meteen kunt combineren met een wandeling. Of geniet van een lunch in Bootverhuur Overleek, omringt door Hollandse natuur.  

Beleef een muzikaal Pasen

Ons Lieve Heer op Solder our lord in the attic museum church during Museumnacht 2018
Afbeelding van Joris Raaijman

Met Pasen zijn de Matthäus-Passion en de Johannes-Passion van Bach op veel plekken te horen in Amsterdam. Ga bijvoorbeeld naar Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam, daar is gekozen voor een intieme opstelling op het podium waardoor je de musici beter ziet en zo de muziek nog beter tot zijn recht komt. Of ga naar Podium Mozaïek, waar je een Matthäus-Passion hoort in een hedendaags jasje.

Pasgeboren dieren aaien

A woman and three children at the Amsterdamse Bos Goat Farm Ridammerhoeve Geitenboerderij to feed young goats
Afbeelding van Edwin van Eis

De frisse buitenlucht is altijd een goed idee. Combineer dit met een bezoek aan een van de kinderboerderijen in Amsterdam. Hier kunnen de kinderen paaseieren zoeken terwijl de geiten, schapen en bokjes heerlijk aan het grazen zijn. Of knuffel en voer pasgeboren lammetjes, leuk voor jong en oud. En misschien hebben de kippen wel wat eitjes verstopt!

Bezoek een dancefestival

Pasen valt samen met het startsein van het festivalseizoen. Daarom zijn er in het paasweekend verschillende festivals waar je uit je dak kunt gaan op de beste beats. Dit jaar staan Awakenings Easter Special en DGTL Festival op de agenda.

Bezoek een markt

Noordermarkt market stalls
Afbeelding van Koen Smilde

De meeste wekelijkse Amsterdamse markten zijn open tijdens het paasweekend. Je vindt hier benodigdheden voor je eigen paasbrunch, -diner of misschien zelfs een picknick. Houd ook je ogen open voor de traditionele paaslekkernijen zoals een paasstol. Op eerste paasdag kun je ook de Museum Market bezoeken. Op deze designersmarkt rondom het Museumplein scoor je niet alleen schilderijen, sieraden en keramiek, maar heb je ook workshops en livemuziek.