Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Christmas market in Haarlem. With a close-up of a pine branch covered in Christmas lights with a market and church tower in the background.
Afbeelding van Koen Smilde

Kerstmarkten in en om Amsterdam

Trek je stoute schaatsen aan, hijs de kids in hun winterjassen en trommel je leukste vrienden op; de gezelligste dagen van het jaar staan weer voor de deur! Voor wie een uniek kerstcadeau op de kop wil tikken, heerlijk wil slenteren langs kerstkraampjes of staat te trappelen om voorpret, hebben wij de beste kerstmarkten in en om Amsterdam op een rij gezet.

Winterfair op De Bazaar

Op De Bazaar in Beverwijk vindt jaarlijkse de Winterfair plaats. Als je van de gezelligheid van de feestdagen houdt of nog leuke cadeautjes zoekt, ben je hier op het juiste adres. De Winterfair heeft een breed aanbod aan speelgoed, woonaccessoires, sjaals, kaarsen, kerstdecoratie en allerlei andere knusse cadeautjes.

Het Amsterdamse Winterterras

Officieel is het geen kerstmarkt, maar wel 3 weekenden lang het grootste terras van Amsterdam in de Gashouder in Amsterdam West, telkens van donderdag tot en met zondag. Met heel veel goed eten van onder andere BAUT, Café Garçon, Frietboutique, House of Pong, lekkere drankjes en een leuke randprogrammering om later op de avond ook een dansje te kunnen doen!

Winter Village Amstelveen

Winter Village Amstelveen

Video thumbnail

Ook dit jaar staat er weer een kerstdorp rondom een grote ijsbaan op het Stadshart in Amstelveen. Hier kun je schaatsen totdat je erbij neervalt, om vervolgens jezelf weer op krachten te brengen met een warme chocolademelk, poffertjes of een broodje worst van de Schwenkgrill. Als je hierdoor niet in de winterse stemming komt, weten we het ook niet meer.

Kerstmarkt Haarlem

Orchestra of Santa's at Chrismas Market Haarlem 2016
Afbeelding van Koen Smilde

Voor deze kerstmarkt wordt de binnenstad van Haarlem omgetoverd tot één van de grootste en gezelligste kerstmarkten in Nederland. Op de website vind je een plattegrond en op de markt route met alle stalletjes, zodat je er een leuke winterwandeling van kunt maken.

De Duurzame Kerstmarkt op de Ceuvel

Dit jaar kun je 2 weekenden struinen over de kerstmarkt bij de Ceuvel om de meest duurzame cadeautjes te vinden zodat je kerst nóg groener wordt. Smul van huisgemaakte vegan erwtensoep en waag een dansje bij een van de vuurtjes.

Noorderpark Kerstmarkt

Ben je nog op zoek naar handgemaakte of tweedehandse cadeautjes of leuke hebbedingetjes? Of heb je meer zin om te wandelen tussen gezellige lichtjes met muziek, hapjes en natuurlijk de kerstman? In het Noorderpark komt dit allemaal samen en kun je alvast in de kerstsfeer komen en lekker opwarmen met glühwein, chocomel of bij de vuurkorf.

Christmas Village

Elk jaar transformeert het Museumplein tot een schattig winters dorpje als Christmas Village neerstrijkt op het plein. In meer dan 45 knusse winterchalets ontdek je allerlei hebbedingen, kerstaccessoires, live entertainment en eten waar je je vingers bij aflikt. Helaas is er dit jaar geen schaatsbaan, daardoor is er wel ruimte voor meer chalets. Elke nadeel heeft zijn voordeel!

Het Amsterdamse Winterparadijs

Het Amsterdamse Winterparadijs
Afbeelding van Het Amsterdamse Winterparadijs

Hoewel dit paradijs niet helemaal voldoet aan de klassieke omschrijving van een kerstmarkt, is dit wel een plek waar je volledig in de kerstsferen komt. Er zijn boordevol activiteiten, van schaatsen tot curlen en van langlaufen tot aan een ritje in een grote zweefmolen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over al het eten en optredens. Het is dé plek voor dat heerlijke winterse gevoel.

Funky Xmas Market

Scoor bij een van de vele kramen van de Funky Xmas Market mooie, aparte, zelfgemaakte, grappige of lekkere cadeautjes voor de kerstdagen. Daarnaast is er een programma vol met muziek en optredens en kun je wat lekkers halen bij de foodstands of foodtrucks.

Pure Markt Wintereditie

Of je nu inkopen wilt doen voor het kerstdiner of gewoon zin heb in een stukje slenteren en wat lekkers. Deze reizende zondagsmarkt wisselt van locatie, in Amsterdam wordt gewisseld tussen Park Frankendael, Amstelpark en Amsterdamse Bos. Op de winterse editie van de Pure Markt vind je de lekkerste verse en pure producten, stel bijvoorbeeld een leuk cadeaupakket samen!

Pure Markt Wintereditie | 17 december 2023, 11:00 - 17:00 | Park Frankendael | gratis

De KerstbraderIJ

Hoe dichter we bij kerst komen, hoe drukker de Kerstman het heeft. Toch heeft hij een gaatje gevonden om langs te komen op de VerbroederIJ. Naast dat je kans maakt op een cadeautje, is er ook nog een kerstmarkt, een kerstwandeling, kerstliederen en vuurshow!