Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

De beste plekken om een kerstboom te kopen

Waar koop jij je kerstboom in Amsterdam? Hierbij 7 originele verkoopplekken in Amsterdam op een rijtje, die de jacht op de perfecte kerstboom nu nét een stuk leuker maken.

Bekijk voor het ophalen van je kerstboom altijd even op de site van het bedrijf voor de openingstijden.

Kerstbomen Amsterdam

Alex Zonneveld, eigenaar van Kerstbomen Amsterdam, reist elk jaar af naar Denemarken om daar de mooiste Nordmannen en sparren voor je te selecteren. Het bedrijf heeft 4 verkooppunten, op het Westerdoksplein, de Vijzelgracht, Stadionplein en Amstelveen/Ouderkerk aan de Amstel en bezorgt bomen aan huis. Op de website Kerstbomen Amsterdam kies je je favoriet uit die vervolgens tot aan je voordeur wordt afgeleverd. Een mooie kerstboom kopen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Kerstbomen Amsterdam | Diverse locaties

Bloemenkiosk de Keijzer

Al 37 jaar verkoopt bloemenkiosk de Keijzer prachtige boeketten op het plein voor het Sieraad. Aan het eind van het jaar wordt het assortiment ook nog eens uitgebreid met kerstbomen. Als je zeker wilt zijn van een rechte boom, dan ben je hier helemaal aan het goede adres. Met een speciale boormachine boren ze gaten in de boom, waardoor de standaarden of houten kruizen er perfect op passen. Een rechte kerstboom gegarandeerd.  

Bloemenkiosk de Keijzer | Postjesweg 1

Ruud Booijink

Op de hoek bij de Nederlandsche Bank, waar Rudy Booijink zijn kerstbomen verkoopt, komt de warme kerstsfeer je meteen tegemoet. De Twentenaar rijdt elke dag 340 km op en neer om bomen in Amsterdam te verkopen, en helpt al zijn gasten met veel liefde en toewijding. De stam van je favoriet wordt op locatie recht afgesneden, en het plakje hout is te gebruiken als bierviltje of werkt prima in de open haard.

Rudy Booijink | Stadhouderskade

Adopteer een kerstboom

Vind je het ook zo zonde dat er ieder jaar miljoenen bomen in de open haard of versnipperaar eindigen? Ga dan naar de Fruittuin van West om een boom te adopteren. Door de vele aanmeldingen is het alleen mogelijk om op uitnodiging een kerstboom uit te zoeken. Mochten er kerstbomen overblijven, dan zijn die vanaf 4 december beschikbaar. Houd de website in de gaten voor de hoeveelheid beschikbare bomen. Half januari wordt de boom weer terug in de grond gezet, zodat de kerstboom het jaar erop weer kan pronken in je huiskamer.

Adopteer een kerstboom | Fruittuin van West

Klaas Jonkmans

Bloemist Klaas Jonkmans verkoopt het hele jaar door prachtige bloemen op het Cornelis Troostplein en verdient in december een extra zakcentje door de verkoop van kerstbomen. Al meer dan 25 jaar halen klanten graag hun bomen bij de nuchtere Amsterdammer, die het plein in kerstsfeer hult door winterse lichtjes op te hangen. Neem na het uitzoeken van je lievelingsboom meteen een boeket bloemen mee voor bij het kerstdiner en trakteer jezelf op een grote zak oliebollen bij zijn buurman.

Jonkmans bloemen | Cornelis Troostplein

Tuincentrum Osdorp

Bij Tuincentrum Osdorp heb je alle tijd om de juiste kerstboom te vinden. In de tent op het parkeerterrein vind je een gigantisch aanbod echte kerstbomen die allemaal zijn uitgepakt zodat je precies ziet wat je koopt. De bomen zijn ingedeeld in verschillende prijsvakken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Heb je een mooie kerstboom gevonden? Dan wordt de boom goed ingepakt, je hoeft je dus geen zorgen te maken over een auto vol naalden. Nadat je een goede boom hebt gevonden kun je direct door naar binnen waar je de grootste kerstshow van Amsterdam vindt. Zo heb je meteen een dag je uit te pakken!

Tuincentrum Osdorp | Osdorperweg 247

Kerstbomen op locatie

Vind je het heel gezellig om een fijne kerstboom in huis te hebben staan, maar is het niet bepaald je favoriete bezigheid om de boom te versieren? Dan is het concept van Bloemen op Locatie je op het lijf geschreven. In de winkel op het Javaplein kies je de mooiste kerstboom, compleet met lichtjes, piek en ballen, uit. Een stylist levert de boom bij je thuis af en tuigt deze helemaal voor je op. En zodra je op je boom bent uitgekeken, wordt hij weer opgehaald; makkelijker kan het niet!  

Kerstbomen op locatie | Javaplein 4

Extra tip

Wil je je eigen kerstboom uitgraven? Bij de Decemberhoeve in Nieuw-Vennep kan dat! Er is ook een kerstschuur waar je lampjes, kerstballen, handgemaakte kerststukken, kaarsen en andere kerstaccessoires kunt vinden.

Decemberhoeve | IJweg 1391, Nieuw-Vennep