Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van BeterBoompje

De beste plekken om een kerstboom te kopen

De dagen worden korter en het einde van het jaar nadert. Tijd voor een kerstboom. Maar waar haal je jouw ideale kerstboom? Of je nou met of zonder kluit wilt, bij deze locaties slaag je sowieso.

Bekijk voor het ophalen van je kerstboom altijd even op de site van het bedrijf voor de openingstijden.

Kerstbomen Amsterdam

Alex Zonneveld, eigenaar van Kerstbomen Amsterdam, reist elk jaar af naar Denemarken om daar de mooiste Nordmannen en sparren voor je te selecteren. Het bedrijf heeft 4 verkooppunten, op het Westerdoksplein, de Vijzelgracht, Stadionplein en Amstelveen, en bezorgt bomen aan huis. Op de website van Kerstbomen Amsterdam kies je je favoriet, die vervolgens tot aan je voordeur wordt afgeleverd. Een mooie kerstboom kopen is nog nooit zo makkelijk geweest! 

Kerstbomen Amsterdam | Diverse locaties

Duurzame Kerstbomen

De missie van Duurzame Kerstbomen is geen boom meer bij het afval, maar alle bomen terug in de natuur! Wil je helpen om deze missie te ondersteunen? Dan kun je jouw duurzame kerstboom afhalen bij Kinderboederij ’t Brinkie of Kinderboerderij De Uylenburg. Je kunt kiezen uit een Servische spar met kluit of een Nordmann zonder kluit. Bij het terug afleveren na de feestdagen planten ze de Servische spar weer terug, en verwerken ze de Nordmann tot houtsnippers of compost. Bij aankoop van een Nordmann plant Duurzame Kerstbomen 2 jonge boompjes terug. 

Duurzame Kerstbomen | Kinderboerderij ’t Brinkie & Kinderboerderij De Uylenburg

Bloemenkiosk de Keijzer

Al 37 jaar verkoopt bloemenkiosk de Keijzer prachtige boeketten op het plein voor het Sieraad. Aan het eind van het jaar breiden ze het assortiment ook nog eens uit met kerstbomen. Als je zeker wilt zijn van een rechte boom, dan ben je hier helemaal aan het goede adres. Met een speciale boormachine boren ze gaten in de boom, waardoor de standaarden of houten kruizen er perfect op passen. Een rechte kerstboom gegarandeerd! 

Rudy Booijink

Op de hoek bij de Nederlandsche Bank, waar Rudy Booijink zijn kerstbomen verkoopt, komt de warme kerstsfeer je meteen tegemoet. De Twentenaar rijdt elke dag 340 km op en neer om bomen in Amsterdam te verkopen, en helpt al zijn gasten met veel liefde en toewijding. De stam van je favoriete boom wordt op locatie recht afgesneden, en het plakje hout is te gebruiken als bierviltje of werkt prima in de open haard. 

Rudy Booijink | Stadhouderskade

Adopteer een kerstboom

Vind je het ook zo zonde dat er ieder jaar miljoenen bomen in de open haard of versnipperaar eindigen? Ga dan naar de Fruittuin van West of CoCasa en adopteer een boom. Als je bij CoCasa je boom wilt afhalen, mail dan van tevoren op welke dag je komt en welke maat boom je zou willen hebben. Bij de Fruittuin van West, ben je vanaf dinsdag 5 december welkom. Op 8 december zijn ze zelfs tot 20:00 geopend., Geniet die avond van pizza’s uit hun leemoven en een knus vuurtje in het tuincafé. Half januari zetten ze de kerstboom weer terug in de grond, zodat hijhet volgende jaar weer kan pronken in je huiskamer. 

Adopteer een kerstboom | Fruittuin van West & CoCasa

Klaas Jonkmans

Bloemist Klaas Jonkmans verkoopt het hele jaar door prachtige bloemen op het Cornelis Troostplein en verdient in december een extra zakcentje door de verkoop van kerstbomen. Al meer dan 25 jaar halen klanten graag hun bomen bij de nuchtere Amsterdammer, die het plein in kerstsfeer hult door winterse lichtjes op te hangen. Neem na het uitzoeken van je lievelingsboom meteen een boeket bloemen mee voor bij het kerstdiner en trakteer jezelf op een grote zak oliebollen bij zijn buurman. 

Jonkmans bloemen | Cornelis Troostplein

Tuincentrum Osdorp

Bij Tuincentrum Osdorp heb je alle tijd om de juiste kerstboom te vinden. In de tent op het parkeerterrein vind je een gigantisch aanbod echte kerstbomen die allemaal zijn uitgepakt zodat je precies ziet wat je koopt. De bomen zijn ingedeeld in verschillende prijsvakken. Heb je een mooie kerstboom gevonden? Dan wordt de boom goed voor je ingepakt zodat jeje geen zorgen hoeft te maken over een auto vol naalden. Heb je lievere een kunstkerstboom? Dat kan hier ook! Vergeet niet na je aankoop nog even naar binnen te gaan waar je de grootste kerstshow van Amsterdam vindt. Zo heb je meteen een dagje uit te pakken! 

Tuincentrum Osdorp | Osdorperweg 247

Kerstbomen op locatie

Vind je het gezellig om een kerstboom in huis te hebben, maar heb je geen zin om zelf de boom te versieren? Dan is het concept van Bloemen op Locatie je op het lijf geschreven. In de winkel op het Javaplein kies je de mooiste kerstboom, compleet met lichtjes, piek en ballen, uit. Een stylist levert de boom bij je thuis af en tuigt deze helemaal voor je op. En zodra je op je boom bent uitgekeken, wordt hij weer opgehaald; makkelijker kan het niet!

Kerstbomen op locatie | Javaplein 4

BeterBoompje

Couple picking up Christmas tree
Afbeelding van BeterBoompje

Een boom na de feestdagen gewoon op straat gooien is niet meer van deze tijd, vinden Alex en Gina van BeterBoompje. Ze verkopen kerstbomen met en zonder kluit. Als de decembermaanden er weer opzitten, kun je de bomen op een aantal locaties in de stad weer terugbrengen. De goed verzorgde bomen met kluit worden teruggeplant en de bomen zonder kluit worden na de feestdagen versnipperd en komen als compost terug in het kerstbomenbos van BeterBoompje. Reserveer je boom snel en haar ze op bij 1 van de 5 locaties in de stad. 

BeterBoompje | Diverse locaties

Decemberhoeve

Wil je je eigen kerstboom uitgraven? Bij de Decemberhoeve in Nieuw-Vennep kan dat! Er is ook een kerstschuur waar je lampjes, kerstballen, handgemaakte kerststukken, kaarsen en andere kerstaccessoires kunt vinden. Kom vooral op zaterdag 9 december, want dan is er gratis chocolademelk! 

Decemberhoeve | IJweg 1391, Nieuw-Vennep