Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Anne Frank Huis

Ruim twee jaar zat Anne Frank met haar familie ondergedoken in het Achterhuis van het pand aan de Prinsengracht 263, waar Anne’s vader, Otto Frank, zijn bedrijf had. Ook de familie Van Pels en Fritz Pfeffer hadden hier hun schuilplek.

Ondergedoken

De toegang tot het Achterhuis was verborgen achter een draaikast die speciaal voor dit doel was gemaakt. Het kantoorpersoneel hielp de onderduikers met eten en bracht 'nieuws van buiten'. Op 4 augustus 1944 werd de schuilplaats verraden en de onderduikers werden gedeporteerd naar verschillende concentratiekampen. Alleen Otto Frank overleefde de oorlog.

Beleef de tijd van Anne Frank

De kamers in het Anne Frank Huis, alhoewel er geen meubels meer in staan, ademen nog steeds de sfeer uit de onderduikperiode. Citaten uit het dagboek, foto's, filmbeelden en originele voorwerpen van de onderduikers en de helpers illustreren de gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld. Het geruite dagboek en andere originele geschriften van Anne Frank zijn hier te zien.

Niet geschikt voor mindervaliden

Het voor- en achterhuis zijn beide slecht toegankelijk voor mindervaliden. De 'Hollandse beenbreektrap', zoals Anne Frank het in haar dagboek omschreef, en de indeling van het pand zijn hiervan de oorzaak.

Online tickets

Het Anne Frank Huis is alleen toegankelijk met een online ticket met tijdslot. Tickets worden twee maanden van tevoren en op de dag zelf vrijgegeven via www.annefrank.org. De vraag naar online tickets is groter dan het aanbod, met name tijdens de vakantieperiodes en in de weekenden. We raden je daarom aan om je bezoek aan het Anne Frank Huis te plannen en tijdig een online ticket te reserveren.

Openingstijden

Kijk voor de actuele openingstijden en online tickets op de website

Volg het Anne Frankhuis op Facebook , Instagram en YouTube.

Toegankelijkheid

Bekijk hoe het Anne Frank Huis een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt.

Meer informatie