Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
pickle jar
Afbeelding van Alex Cheuk

Winkeltjes in Westerpark

Handgemaakt, tweedehands, internationaal en ook lekker Hollands. In Westerpark vind je verschillende winkeltjes met authentieke en unieke producten om je huis, je kledingkast én je maag op te fleuren.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Twisted twisted

‘Macrameeën’, een kunstvorm om van touw producten te maken, heeft soms een beetje een suffe reputatie. Die reputatie haalt macramé-artiest en ‘crazy plant lady’ Ellen met haar moderne plantenhangers graag uit het stoffige hoekje. In haar winkel vind je hippe plantenhangers, wandkleden en andere producten die helemaal passen in het interieur van nu. Zelf aan de slag met koord en knopen? Schrijf je dan in voor een workshop van Ellen.

  • Twisted twisted | Juliana van Stolbergstraat 34h (atelier is alleen te bezoeken op afspraak)

Vintage 2.0

Bij Vintage 2.0 staat niet alleen kleding, maar ook duurzaamheid centraal. Je vindt er een handpicked vintage collectie van kleding, woonaccessoires, sieraden, schoenen en kleine meubels. Dus als je wilt voorkomen dat je iemand in dezelfde jurk tegenkomt op een feest of partij, stap hier dan zeker eens naar binnen.

Tabeya Expat Shop

Je zou denken: als je in Amsterdam bent, hoef je niets te missen. Toch kan het zijn dat je opeens overvallen wordt door een vlaag van heimwee naar… producten van thuis of overzee. Voor die mensen - of voor Amsterdammers die graag iets nieuws willen proberen - is er Tabeya. Van bbq-kruiden tot bakingrediënten en schoonmaakproducten tot chocolade uit elke uithoek van de wereld: je vindt het hier.

Antiekbeurs 700

Op zoek naar een originele tafel, stoel, bed of bank, loop dan eens binnen bij Antiekbeurs 700 en vind unieke items uit verschillende perioden en stijlen. Van art-deco, Jugendstil en Biedermeier tot Deens design en meubels uit de jaren ‘50 tot en met ‘70: hier vind je zeker iets dat je niet snel in andere huiskamers tegenkomt.

Het zuur- en inmaakwinkeltje

pickle jar
Afbeelding van Alex Cheuk

Mocht de naam van deze winkel niet genoeg tot de verbeelding spreken, dan doet de ondertitel ‘Zoet en zuur van moeder natuur’ dat wel. Naast de bekende zure bommen van Kesbeke en de enige echte Amsterdamse uien vind je hier ingelegde sambal, kaas, worst, zure leverworst en op vrijdag ook haring. Vers of op pot, ze hebben hier ‘alles dat op de borrelplank mot’. Beter kunnen we het zelf niet zeggen.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen