Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Filmhuis Cavia
Afbeelding van Filmhuis Cavia

Verborgen parels in het Westerpark

Naast de mooie plekjes en fijne horeca in het Westerpark zelf, is er in de nabije omgeving ook heel wat leuks te vinden. Hup, tijd om de toerist in eigen stad uit te hangen en ontdek alle verborgen parels in de deze buurt.

Architectonische hoogstandjes

Museum Het Schip,  Amsterdamse School architecture.
Afbeelding van Merijn Roubroeks

In en rondom Museum Het Schip kom je werkelijk alles te weten over de Amsterdamse School, de stroming in architectuur en sierkunst die in heel Nederland de kop opstak. Maar ook de opkomst van woningbouwverenigingen komt hier aan bod. Je kunt natuurlijk een tentoonstelling in het museum bezoeken, maar onze tip: loop een keertje mee met een rondleiding! De nagebouwde krotwoning uit de 19e eeuw, museumwoning die laat zien hoe arbeiders in de jaren ’20 woonden en het voormalig postkantoor met het wonderlijke interieur voeren je mee terug in de tijd.

Tijd voor iets lekkers

Trek gekregen van je culturele uitstapje? Bij Buon Gusto Deli bestel je Italiaanse klassiekers zoals panini's, pizza's en tiramisu. Hier worden regelmatig ook evenementen georganiseerd zoals een pubquiz, bingo en nog veel meer. Voor een borrel ga je naar de gezellige Caribbean bar Rum Barrel West of voor heerlijke wijntjes zit je perfect bij wijnbar Rayleigh & Ramsay. Staat de Spaanse cuisine hoog op je favorietenlijst? Dan kun je je hart ophalen bij Compartir, met kleine- tot middelgrote gerechten om te delen en een ruim assortiment aan wijn.

Rustig werken

Bar Hout tot slot is ideaal om je laptop open te klappen om te werken, te lunchen of te eten met een groep vrienden. Een borrel met collega's op het terras kan natuurlijk ook! Bij CanCanteen kun je terecht om in een huiselijk omgeving aan het werk te gaan maar ook voor de gezelligheid. Neem deel aan workshops, yoga, pubquizzen en nog veel meer. Een ideale manier om ook tijdens werkuren met anderen te verbinden.

Filmpje pakken

Met maar 40 stoelen is Filmhuis Cavia een van de kleinste bioscopen van Nederland. Met een programmering van films over de hele wereld en een schappelijke prijs van €5,- per film, krijg je hier een authentieke filmbeleving.

Design, ontspanning en goed eten in de Houthavens

Stadswijk De Houthavens, daar moet je zijn. Althans, zeker wat betreft toffe nieuwbouw, mooi design en spiksplinternieuwe horeca. Een van die pareltjes is The July - Boat & Co, een imposant gebouw aan het IJ dat een ode is aan – jawel – de Amsterdamse School. Dit duurzame designhotel heeft 84 prachtig ingerichte appartementen, waar je je meteen thuis voelt én volledig tot rust komt. Ideaal voor een staycation dus! Vessel Kitchen & Bar is onderdeel van dit hotel: een fijne stek aan het water waar je uitgebreid kunt ontbijten, lunchen en dineren.