Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Visitors looking at photos in exhibition at World Press Photo 2023 in De Nieuwe Kerk
Afbeelding van Frank van Beek

Culturele instellingen

Samen met onze driehonderd culturele partners maken wij ons hard om de cultuurparticipatie onder de bewoners en (inter)nationale bezoekers van de metropool Amsterdam te vergroten. Wij bieden ons netwerk, kennis en een uitgebreid aanbod van advertentiemogelijkheden aan onze culturele partners. Door intensief samen te werken, brengen we het veelzijdige culturele aanbod in onze verschillende buurten onder ieders aandacht. Van kleine en grote podia, musea, mode, festivals, clubs en cafés, tot parken, natuur en sportfaciliteiten.

De kunst is om vervolgens de juiste vertaalslag te maken en daarvoor kun je als partner gebruikmaken van de kennis en expertise van onze accountmanagers. Daarnaast organiseren wij regelmatig workshops met een focus op de Amsterdamse instellingen. Landelijk vinden er via de Taskforce Publieksdata regelmatig kennissessies en workshops plaats.

Culturele Doelgroepenmodel

Met het culturele doelgroepenmodel (CDM) van de metropool Amsterdam bieden wij onze culturele partners inzicht in huidige en potentiële doelgroepen. Het model, al jaren succesvol toegepast door Rotterdam Festivals, segmenteert publiek op basis van cultureel gedrag en voorkeuren, wat inzicht oplevert in demografie, socio-economische kenmerken, media- en internetgebruik, en cultuur en gedrag van het huidige publiek en (potentiële) doelgroepen. Dit kan culturele instellingen helpen bij het maken van keuzes op het gebied van beleid, programmering of marketing en communicatie. Hoe beter je jouw doelgroepen kent, hoe beter je ze weet te vinden, te verleiden en vast te houden. Zo kan het CDM leiden tot een gerichtere aanpak.  

Amsterdamse Culturele Instellingen (ACI)

Naast ons partnernetwerk is amsterdam&partners ook de oprichter van de ACI (Amsterdamse Culturele Instellingen), een samenwerkingsverband tussen ongeveer 180 culturele instellingen in Amsterdam, waarin de directies van de betreffende instellingen meerdere keren per jaar met elkaar overleggen. Doel van de overleggen is elkaar informeren over lopende zaken, gezamenlijk optreden in voorkomende gevallen, standpuntbepaling voor de sector en belangenbehartiging. Het is een samenwerkingsverband zonder officiële status.

Alle partnerschapvoordelen voor culturele instellingen op een rij

  • Profiteer van onze jarenlange kennis en ervaring in de culturele sector en laat ons meedenken over de propositie en promotie
  • Ieder jaar organiseren wij, naast onze jaarlijkse partnerbijeenkomst, een extra netwerkevenement speciaal voor onze culturele partners.
  • Laat je door ons vertegenwoordigen in het Marketing Overleg Amsterdamse Musea (MOAM) en het Marketing Overleg Amsterdamse Theaters (MOAT)
  • Maak gebruik van een breed scala aan mediakanalen, tegen scherpe prijzen om jouw culturele instelling of evenement onder de aandacht te brengen van een (inter)nationaal publiek
  • Ontdek een uitgebreide verzameling van inzichten, rapporten, trends en analyses gerelateerd aan bezoekers, inwoners, bedrijven en conferenties waaronder het Culturele Doelgroepenmodel en de Visitor Insight

Aansluiten bij ons culturele netwerk en partner worden

Wilt u meer informatie ontvangen of direct partner worden?