Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
CC Amstel interior
Afbeelding van CC Amstel

De Pijp met kinderen

Ook voor kinderen is er genoeg te doen in de Pijp. Kom tot rust bij de plaatselijke boerderij, wordt een rupsje nooit genoeg in de kinderboekenwinkel of ga lekker knutselen.

Bezoek de schapen en geitjes

Zin in wat natuur in de stad onder het genot van gemiauw en geblaat? Kom dan met je kroost tot rust bij Kinderboerderij De Pijp aan het randje van De Pijp naast het Okura Hotel. Je voelt je straks weer helemaal zen met een konijntje op je schoot. De variatie is groot want buiten de ezels en knaagdieren zijn er ook kleine vogels en schildpadden. Verder organiseert de boerderij ook activiteiten zoals knutselworkshops en ritjes op pony’s. Zo heb je je portie natuur in geur en kleur. 

Shop till you drop

Clothing and toys on display in interior of children's clothing store Ziggy + Lucy in De Pijp
Afbeelding van Ziggy + Lucy

De pijp zit boordevol unieke winkels. Ga bijvoorbeeld langs bij Broer & Zus, die zich inzetten voor tijdloze en duurzame kleding voor een beter milieu. En bij tweedehandswinkel Ziggy + Lucy haal je unieke items en handgemaakte accessoires. Voor alle boekenwurmen kun je naar dé kinderboekenwinkel; Casperle, grenzend aan het Sarphatipark. Veel leuker dan online bestellen. Je kunt er niet alleen boeken kopen, ze organiseren ook voorleesmiddagen en workshops waar je bijvoorbeeld leert hoe je het beste een sinterklaasgedicht kunt maken.

Lekkere trek

People shopping at the Albert Cuyp market
Afbeelding van Koen Smilde

De vleesliefhebbers kunnen terecht bij Bulls & Dogs, waar de oude vertrouwde hotdog een make-over krijgt. De namen klinken veelbelovend; neem een The Dutch Delight Dog die je afblust met een Screaming Pistachio Blast milkshake. De shakes zijn alleen al een lust voor het oog.  Ze worden royaal versierd met marshmallows, chocoladesaus en nog veel meer. Bij De Kleine Parade ga je naar binnen voor een lunch en kom je naar buiten met een nieuw kapsel, volle buik en verse outfit. Want deze winkel heeft alles onder één dak. Heb je liever zin om te smullen in de buitenlucht? Maak dan eens een ommetje op de Albert Cuypmarkt, genoeg culinairs: een verse kibbeling of een warme stroopwafel.

Fantasievolle middag met je koter

Bij Rialto De Pijp op de Ceintuurbaan kun je in het weekend terecht voor een kinderfilm. In de vakanties hebben ze een extra vol programma voor de jeugd met onder andere kleuren, knutselen en meer. Meer zin in toneel? Dan kun je terecht bij CC Amstel, daar zijn wekelijks familievoorstellingen te zien. Als je dan toch in de buurt bent, ga dan meteen langs bij de OBA in cultureel clubhuis CC Amstel. Neem daar deel aan verschillende workshop en knutseluurtjes.