Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

De Pijp met kinderen

De Pijp is bijna niet te vermijden. Of het nu op de route ligt naar je werk, je er woont of er alleen iets gaat drinken. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Kom tot rust bij de plaatselijke boerderij, wordt een rupsje nooit genoeg in de kinderboekenwinkel of ga aan de slag met lasersnijders en 3D-printers.

Bezoek de schapen en geitjes

Zin in wat natuur in de stad onder het genot van gemiauw en geblaat? Kom dan met je kroost tot rust bij Kinderboerderij De Pijp aan het randje van De Pijp naast het Okura hotel. Je voelt je straks weer helemaal zen met een konijntje op je schoot. De variatie is groot want buiten de ezels en knaagdieren zijn er ook kleine vogels en schildpadden. Verder organiseert de boerderij ook activiteiten zoals knutselworkshops en ritjes op pony’s. Zo heb je je portie natuur in geur en kleur. 

Shop till you drop

De pijp zit bordenvol unieke winkels. Ga bijvoorbeeld langs bij Broer & Zus, die zich inzetten voor tijdloze en duurzame kleding voor een beter milieu. Of neem een bezoekje aan Big&Belg op de Ferdinand Bolstraat. Voor alle boekenwurmen kun je naar dé kinderboekenwinkel; Casperle, grenzend aan het Sarphatipark. Veel leuker dan online bestellen. Je kunt er niet alleen boeken kopen, ze organiseren ook voorleesmiddagen en workshops waar je bijvoorbeeld leert hoe je het beste een sinterklaasgedicht kunt maken.

Voor de zoetekauwen

People shopping at the Albert Cuyp market
Afbeelding van Koen Smilde

Zin in pannenkoeken met een twist? Ga langs bij Mr. Stacks waar je (de naam zegt het al) een stapel pannenkoeken krijgt en ook nog eens veganistisch. Met hartige en zoete opties. De vleesliefhebbers kunnen terecht bij Bulls & Dogs, waar de oude vertrouwde hotdog een make-over krijgt. De namen klinken veelbelovend; neem een The Dutch Delight Dog die je afblust met een Screaming Pistachio Blast milkshake. De shakes zijn alleen al een lust voor het oog.  Ze worden royaal versierd met marshmallows, chocoladesaus en nog veel meer. Bij De Kleine Parade ga je naar binnen voor een lunch en kom je naar buiten met een nieuw kapsel, volle buik en verse outfit. Want deze winkel heeft alles onder één dak. Heb je liever zin om te smullen in de buitenlucht? Maak dan eens een ommetje op de Albert Cuypmarkt, genoeg culinairs: een verse kibbeling of een warme stroopwafel.

Fantasievolle middag met je koter

Bij Rialto De Pijp op de Ceintuurbaan kun je iedere woensdag, zaterdag en zondag terecht voor een kinderfilm. In de vakanties hebben ze een extra vol programma voor de jeugd met onder andere kleuren, knutselen en meer. Meer zin in toneel? Dan kun je terecht bij CC Amstel, daar zijn wekelijks familievoorstellingen te zien. Als je dan toch in de buurt bent, ga dan meteen langs bij de OBA in cultureel clubhuis CC Amstel. Ontwerp daar iedere maandagmiddag in de Fabschool je eigen werkende creatie met lasersnijder of 3D-printer.