Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

Groen in de Pijp

Het is druk in De Pijp, maar tussen de imposante huizen, stijlvolle boetiekjes en gezellige terrassen is zeker nog groen te vinden. Loop de wijk door en geniet van de natuur.

Sarphatipark

Het Sarphatipark ligt in het hart van De Pijp. Rondom het park zijn dan ook genoeg leuke adresjes om wat te eten te halen om er vervolgens in het park van te genieten. Ook heeft het Sarphatipark een verstopt paradijsje: het Groen Gemaal. Hier kan je terecht om planten te kopen en te ruilen.

Kinderboerderij De Pijp

Op een binnenplaatsje tussen een hotel, appartementencomplex en bejaardentehuis zit Kinderboerderij De Pijp verstopt. Een hartstikke leuke plek voor kinderen, met onder andere geiten, varkens, kippen en konijnen. Ook kun je hier veel leren over de dieren en over planten.

Kinderboerderij de Pijp | Lizzy Ansinghstraat 82

Drijvende tuinen  

Wil je zelf iets voor de natuur doen? Word vrijwilliger en help mee met Floatlands, de drijvende tuinen aan de Amstelkade. In de zomer zijn deze tuinen op z'n mooist, met een grote verscheidenheid van planten die er groeien en dieren die er genieten.

Daktuin

Groenten en kruiden plukken van het dak? Op de daktuin achter het Huis van de Wijk kan het. Bovenop de parkeergarage is een enorme daktuin vol vlinderplanten, groenten en kruiden. De tuin wordt door vrijwilligers onderhouden en dient ook als gezellige plek om buren te ontmoeten.

Huis van de Wijk | Tweede van der Helststraat 66