Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

Nieuw-West met kinderen

In zo’n uitgestrekte buurt als Nieuw-West moet toch flink veel leuks voor kids te vinden zijn? Dat klopt! Van uitgebreid spelen en sporten in de natuur tot onderdompelen in het veelzijdige culturele aanbod. Nieuw-West: een paradijs voor kinderen die graag in actie komen!

Spelen en genieten in het groen

Als je een blik op de kaart werpt, valt het meteen op: er is in Nieuw-West veel natuur te vinden. Perfect om lekker uit te razen en op ontdekkingstocht te gaan. Doe je kinderen kleren en schoenen aan die vies mogen worden en trek er lekker op uit. Ga bijvoorbeeld richting de Sloterplas en breng meteen een bezoekje aan de fijne natuurspeeltuin Natureluur. Of stap samen op de fiets om de uitgestrekte groenstrook van de Lange Bretten te verkennen. Wie weet spotten jullie in deze ‘stadsjungle’ Schotse Hooglanders, buizerds of vossen.

Ook leuk: samen de handen uit de mouwen steken bij de Fruittuin van West. Afhankelijk van het seizoen kun je hier zelf fruit plukken of aardappels rooien. Of wat dacht je van eieren rapen? Na gedane arbeid kunnen de kinderen spelen bij verschillende speelplekken op het terrein, terwijl de ouders bij het bijbehorende Tuin Café genieten van wat lekkers. 

Haal je sportkleding maar tevoorschijn

Kinderen die dol zijn op sport en beweging kunnen hun hart ophalen in Nieuw-West. Zo zijn er met Padel Dam en Peakz Padel in deze buurt meerdere padelbanen en kunnen zij in twee verschillende klimhallen tot grote hoogte stijgen. Bij Klimhal Mountain Network Amsterdam en Klimhal Amsterdam is het zaak de ware klimgeit in hen naar boven te halen, door erop los te boulderen en klimmen. Ook leuk voor partijtjes! 

Voor de kleine waterratten is er bij de Sloterplas voldoende vertier te vinden. Huur bijvoorbeeld eens een kano of ga suppen op de Sloterplas. Natuurlijk is het ook leuk spelen op de zandstrandjes aan de plas. En het hele jaar door is het uiteraard heerlijk zwemmen in het Sloterparkbad.

Nog meer spanning en avontuur? Bij Griffioen Outdoor in Osdorp kunnen kinderen zich onder meer storten op BMX, survival en tokkelen. Ook bij RUIG op Sportpark De Eendracht is het rennen, klimmen en klauteren geblazen. Heel geschikt voor energieke dare devils!

Kunst & cultuur: kijken en zelf doen

De Meervaart Theater exterior
Afbeelding van Marc Roodhart

De culturele hotspot van Nieuw-West, Meervaart Theater, biedt een uitgebreide programmering aan voor de jeugd. Van toneel, dans tot muziektheater; hier maken kinderen al vanaf vroege leeftijd kennis met het rijke culturele aanbod in Amsterdam. Bij het kindvriendelijke theatercafé kun je bovendien terecht voor een lekker hapje of drankje, ook zonder dat je een voorstelling bezoekt.

Met het Street Art Museum Amsterdam kunnen kids op een laagdrempelige manier in aanraking komen met kunst. Aan de hand van zo’n 300 kunstwerken leren ze niet alleen meer over street art en de werken zelf; ze krijgen tegelijkertijd een leuke tour door Nieuw-West.

Veel kinderen doen liever zelf als het op cultuur aankomt. Dat komt goed uit: met Maakplaats 021 kunnen jonge creatievelingen lekker aan de slag. In verschillende vestigingen van de OBA staat er uitvinden, 3D-printen, lasersnijden, ontwerpen en coderen op het programma. In Nieuw-West kunnen de Willie Wortels zich bij OBA Osdorp verzamelen!