Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Family and kids picking fruit at Fruittuin van West
Afbeelding van Amie Galbraith

Nieuw-West met kinderen

Van uitgebreid spelen en sporten in de natuur tot voorstellingen bekijken en creatief aan de slag gaan. De kleintjes kunnen zich in Nieuw-West oneindig lang vermaken. Een paradijs voor kinderen die graag in actie komen!

Spelen en genieten in het groen

Aan groen is er in dit stadsdeel geen tekort. Doe je kinderen kleren en schoenen aan die vies mogen worden en trek er lekker op uit. Bij de Sloterplas breng meteen een bezoekje aan de fijne natuurspeeltuin Natureluur. Of stap samen op de fiets om de uitgestrekte groenstrook van de Lange Bretten te verkennen. Wie weet spotten jullie in deze ‘stadsjungle’ Schotse Hooglanders, buizerds of vossen.

Ook leuk: samen de handen uit de mouwen steken bij de Fruittuin van West. Afhankelijk van het seizoen kun je hier zelf fruit plukken of aardappels uit de grond halen. Na al het harde werk kunnen de kinderen spelen bij verschillende speelplekken op het terrein, terwijl de ouders bij het Tuin Café genieten van wat lekkers. 

Sporten: van op het water tot in de hoogte

Climbing room inside of Mountain network
Afbeelding van Ines Maudire

Rennen, klimmen, zwemmen en nog veel meer. In Nieuw-West is genoeg te vinden voor sportieve kleintjes. Bij Klimhal Mountain Network Amsterdam kunnen de kinderen tot op grote hoogte klimmen. Ook leuk voor partijtjes! 

Voor de kleine waterliefhebbers is er bij de Sloterplas genoeg te spetteren. Huur bijvoorbeeld eens een kano of ga suppen. Natuurlijk is het ook leuk spelen op de zandstrandjes aan de plas of overdekt te zwemmen in het Sloterparkbad.

Behoefte aan meer spanning en avontuur? Bij Griffioen Outdoor in Osdorp kunnen kinderen zich onder meer storten op BMX, survival en tokkelen. Ook bij RUIG op Sportpark De Eendracht is het rennen, klimmen en klauteren geblazen.

Hapje eten

Tussen al het sporten en spelen door wordt het hoog tijd voor een hapje eten. Bij Molly's Arena kan het allebei! Bij deze animé speelhal zijn veel spellen beschikbaar voor jong én oud, en schuif je tussendoor aan bij de bar voor een warm bakje noedels of extra dikke en luchtige pannenkoeken. Kun je stiekem ook jezelf lekker mee verwennen. Behoefte aan verkoeling? Bezoek dan ijssalon IJskoud de Beste voor een heerlijk en betaalbaar ijsje. Aan de Sloterplas smullen de kleintjes voor/na het zwemmen bij Boothuis van pizza's en tosti's.

Kunst en cultuur verkennen

De culturele hotspot van Nieuw-West, Meervaart Theater, biedt een uitgebreide programma aan voor de jeugd. Van toneel, dans tot muziektheater; hier maken kinderen al vanaf vroege leeftijd kennis met het rijke culturele aanbod in Amsterdam. Bij het kindvriendelijke theatercafé kun je bovendien een lekker hapje eten of drankje drinken, ook zonder dat je een voorstelling bezoekt.

Met het Street Art Museum Amsterdam kunnen kids op een laagdrempelige manier in aanraking komen met kunst. Aan de hand van zo’n 300 kunstwerken leren ze niet alleen meer over street art en de werken zelf; ze krijgen tegelijkertijd een leuke tour door Nieuw-West.

Veel kinderen doen liever zelf als het op cultuur aankomt. Dat komt goed uit: met Maakplaats 021 kunnen jonge creatievelingen lekker aan de slag. In verschillende vestigingen van de OBA staat er uitvinden, 3D-printen, lasersnijden, ontwerpen en coderen op het programma. In Cultuurgebouw De Vlugt worden ook regelmatig voorstellingen en workshops gegeven waarbij de kleintjes lekker hun gang kunnen gaan. Houd de agenda in de gaten voor het actuele aanbod.