Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Kids playing football at Kwaku festival Nelson Mandela Park
Afbeelding van Style and Still - Amie Galbraith

Zuidoost met kinderen

Recht tegenover het ietwat compacte centrum van Amsterdam staan de uitgestrekte straten, complexen en parken van Zuidoost. Hier is werkelijk alle ruimte om cultureel, culinair en actief te genieten met het hele gezin.

Theater uit alle culturele hoeken

Building Bijlmer Parktheater
Afbeelding van Eddy Wenting

Midden in het groene hart van de Bijlmer bevindt zich het Bijlmer Parktheater. Net als de buurt is dit theater van alle markten thuis, maar vooral die van de cultureel diverse samenleving van de stad én de wijk. Van cabaret en toneel tot circus en dans – er is voor ieder wat wils! Voor de kleintjes zijn er regelmatig kindervoorstellingen en kunnen ze ook dans- of theaterlessen volgen om zelf een podiumbeest te worden. Nog niet uitvermaakt? In één van de 14 zalen van Pathé Arena aan de ArenA Boulevard draait altijd wel een film voor zelfs de allerkleinsten.

De wijde weides van Zuidoost

Ook voor actievelingen is het genieten geblazen in Zuidoost. De ruime parken in en rondom de wijk maken het een waar walhalla om lekker in buiten te spelen. Neem bijvoorbeeld het Nelson Mandelapark, met een skatepark, een speeltuin, waterpartijen en ruimte om te sporten. En in de zomermaanden mag je het Kwaku Summer Festival hier zeker niet missen! Naast fantastische foodstands en allerlei optredens kunnen kinderen tijdens dit evenement ook nog meedoen aan het oorspronkelijke voetbaltoernooi. Voor nóg meer natuur ga je naar het Gaasperpark aan de rand van Amsterdam. Met een aangrenzende plas en een waterspeelplaats is dit de ideale plek voor wildebrassen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook paardrijden en kamperen – en als je geluk hebt, spot je misschien wel wat padden, vissen of zelfs ringslangen.

Koetjes en kalfjes aaien

Liever veilig boerderijdieren spotten? In een uitgestrekte weide aan de rand van de Bijlmer vind je een groene oase waar kalfjes, ezels en konijntjes in alle ruimte vrolijk rondhuppelen. Bij Kinderboerderij De Bijlmerweide kun je deze diertjes van dichtbij bewonderen en aaien – en is er een grote speeltuin en kantine voor een compleet dagje uit.

Overdekt klimmen, klauteren en plonzen

Helaas schijnt lang niet altijd de zon, gelukkig zijn er ook genoeg plekken waar je binnen verder kunt spelen. Ballorig is daar de ideale plek voor! Dit overdekte speelparadijs naast de Johan Cruijf ArenA heeft alles in huis voor het echte spring-, klim- en klauterwerk. Meer van het plonzen en spetteren? Dat doe je aan de andere kant van de Amsterdamse Poort, in het zwembad van het Bijlmer Sportcentrum.