Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
A person walking through the Sarphatipark on a sunny autumn day.
Afbeelding van Jan de Ridder

5 dingen om te doen in De Pijp

Met de gezellige eethuisjes en bijzondere winkeltjes van De Pijp kun je gerust een hele dag vullen. Deze wijk verrijkt de stad met restaurants, boetiekjes en de allerlaatste eettrends. Als je méér wilt zien dan alleen de beroemde Albert Cuypmarkt: leer de De Pijp kennen met deze 5 tips.

Ga brunchen

Little Collins
Afbeelding van Little Collins

Begin de dag goed: met een overdadige brunch. De Pijp heeft een aantal uitstekende adresjes voor ontbijt en brunch, vaak met bijzonder goede koffie. Bij Little Collins kun je kennismaken met de bijzondere brunchcultuur van Australië (veel vegetarisch!), Bakers & Roasters heeft een van de beste en meest gevarieerde menu’s van de stad, CT Coffee & Coconuts geeft je ochtend een tropisch tintje en Scandinavian Embassy serveert Zweedse fika met heerlijke gerechten en ambachtelijk bereide koffie.

Pareltjes vinden in unieke boetieken

Cottoncake clothing store product display
Afbeelding van Alex Cheuk

De winkeltjes in en om de Gerard Doustraat verkopen allerlei leuke spullen en geschenken - om hebberig van te worden. In winkels zoals ANNA & NINA, Cottoncake, VerseFelice Home of Brands, All The Luck in the World en Things I Like, Things I Love vind je zorgvuldig samengestelde collecties van kleding, sieraden, woonaccessoires en kunstwerken met een uniek Amsterdams design.

Architectuur van de Amsterdamse School

De prachtig afgewerkte panden rond de P.L.Takstraat zijn goed bewaard gebleven voorbeelden van de bouwstijl van de Amsterdamse School. Deze stijl uit het begin van de twintigste eeuw is beïnvloed door de expressionistische architectuur. Dat zie je terug aan de versieringen, het afgeronde metselwerk en de smeedijzeren ramen van vele woningbouwprojecten, overheidsgebouwen en scholen. Veel van deze architectuur kun je nog altijd bewonderen in De Pijp en de aangrenzende Rivierenbuurt. Bezoek bijvoorbeeld Museum De Dageraad om meer te leren over de kunst en architectuur van de Amsterdamse School. 

Picknicken in het Sarphatipark

De beste manier om te ontspannen in een drukke stad? Ga een park in! In De Pijp kun je naar het Sarphatipark. Er heerst een relaxte sfeer, je kunt er aan je conditie werken en kinderen leven zich uit in de speeltuin. In de warme maanden is dit park de perfecte plek voor een picknick. Op de Albert Cuypmarkt vind je genoeg kraampjes waar je eindeloos rond kunt lopen. 

Ga op kroegentocht

Voor een gezellig avondje uit ben je in de Pijp op het juiste adres. Begin je kroegentocht op het Marie Heinekenplein waar je onder andere plaats kunt nemen bij De Tulp en Barça, beweeg dan door naar Arie in de Ferdinand Bolstraat en de naastgelegen kroegen en ga vervolgens de Albert Cuypstraat in naar de Groene Vlinder. Ben je nog niet uitgekeken? Langs de Eerste van der Helststraat vind je talloze cafés onderweg naar het Gerard Douplein waar de gezelligheid gewoon weer doorgaat.