Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
People shopping at the Albert Cuyp market
Afbeelding van Koen Smilde

5 dingen om te doen in De Pijp

Met de gezellige eethuisjes en bijzondere winkeltjes van De Pijp kun je gerust een hele dag vullen. Deze wijk verrijkt de stad met pop-up restaurants, boetiekjes en de allerlaatste eettrends. Als je méér wilt zien dan alleen de beroemde Albert Cuypmarkt: leer de De Pijp kennen met deze 5 tips.

Ga brunchen

Little Collins
Afbeelding van Little Collins

Begin de dag goed: met een overdadige brunch. De Pijp heeft een aantal uitstekende adresjes voor ontbijt en brunch, vaak met bijzonder goede koffie. Bij Little Collins kun je kennismaken met de bijzondere brunchcultuur van Australië (veel vegetarisch!), Bakers & Roasters heeft een van de beste en meest gevarieerde menu’s van de stad, CT Coffee & Coconuts geeft je ochtend een tropisch tintje en Scandinavian Embassy serveert Zweedse fika met heerlijke gerechten en ambachtelijk bereide koffie.

Grasduinen naar hebbedingetjes in unieke boetiekjes

Cottoncake clothing store product display
Afbeelding van Alex Cheuk

De winkeltjes in en om de Gerard Doustraat verkopen allerlei leuke spullen en geschenken - om hebberig van te worden. In winkels zoals ANNA & NINA, Cottoncake, VerseFelice Home of Brands, All The Luck in the World en Things I Like, Things I Love vind je zorgvuldig samengestelde collecties van kleding, sieraden, woonaccessoires en kunstwerken met een uniek Amsterdams design.

Architectuur van de Amsterdamse School

De prachtig afgewerkte panden rond de P.L. Takstraat zijn goed bewaard gebleven voorbeelden van de bouwstijl van de Amsterdamse School. Deze stijl uit het begin van de twintigste eeuw is beïnvloed door de expressionistische architectuur. Dat zie je terug aan de versieringen, het afgeronde metselwerk en de smeedijzeren ramen van vele woningbouwprojecten, overheidsgebouwen en scholen. Veel van deze architectuur kun je nog altijd bewonderen in De Pijp en de aangrenzende Rivierenbuurt.

Picknicken in het Sarphatipark

De beste manier om te ontspannen in een drukke stad? Ga een park in! In De Pijp kun je naar het Sarphatipark. Er heerst een relaxte sfeer, je kunt er aan je conditie werken en je kinderen uitlaten in de speeltuin. In de warme maanden is dit park de perfecte plek voor een picknick. Op de Albert Cuypmarkt vind je genoeg kraampjes waar je proviand kunt inslaan!

Ga op kroegentocht