Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Image alt

Amsterdam voor kattenliefhebbers

Kattenliefhebbers kunnen niet alleen op straat hun hart ophalen in Amsterdam: dit zijn onze top 5 adressen met (k)attracties die je zeker niet mag missen.

Kattencafé Kopjes

Bij Kattencafé Kopjes geniet je in gezelschap van acht poezen van een ‘cattuccino’, lunch of een stukje taart. De entree bedraagt €4,- en hiermee voorzien ze in het levensonderhoud van de dieren. Op twee deuren afstand van het café is de gift shop van Kopjes, Wild Whiskers, dé winkel voor katten en kattenliefhebbers. 

Kattencafé Kopjes | Marco Polostraat 211

Wild Whiskers |  Marco Polostraat 215

Kattenkabinet

In hartje Amsterdam vind je het Kattenkabinet: een ‘miauw-seum’ dat geheel in het teken staat van katten. Het Kattenkabinet is in 1990 opgericht door Bob Meijer ter nagedachtenis aan zijn geliefde rode kater, J.P. Morgan. Het eigenzinnige museum is een eerbetoon aan kunst en literatuur met katten in de hoofdrol. En de kans is groot dat je een van de vijf (echte) katten tegenkom die er wonen.  

Kattenkabinet | Herengracht 497 

De Poezenboot

De meeste katten hebben een hekel aan water, maar dat geldt niet voor de bikkels op de Poezenboot: een dierenopvang op een woonboot aan de Singel. De Poezenboot is opgericht in 1966 om in de steek gelaten katten onderdak te bieden. Inmiddels is het onder kattenliefhebbers uitgegroeid tot een internationale bezienswaardigheid. De boot is op dinsdag, vrijdag en zaterdag open voor bezoekers van 13.00-15.00 (van tevoren reserveren is nodig). Donaties, kattenspeeltjes en oude kranten zijn van harte welkom. 

De Poezenboot | Singel 38 

Cats & Things

Cats & Things is veel meer dan een dierenwinkel: de shop heeft een enorm aanbod aan kat-gerelateerde cadeaus en hebbedingetjes die je nergens anders kunt vinden. Zo verkopen ze er bijvoorbeeld: waterflesjes, sokken, kaartjes en snacks, speeltjes en luxe manden. Cats & Things is een volledig online kattenbedrijf. 

Amsterdamse kroegtijgers

Grote kans dat er in een café of kroeg ineens een poezenbeest tegen je been aanwrijft. 2 van de bekendste kroegtijgers van Amsterdam zijn Claus van Café Bax en Wolf van Café de Prins. Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Een bijzondere fotoverzameling van de allerleukste katten uit Mokum, waaronder Claus en Wolf, vind je terug in het boek ‘Kat in de Stad’ van Robert Willigenburg. Ze allemaal in het echt opzoeken kan ook: het boek bevat namelijk een wandelroute langs alle adressen.