Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Mills at Zaanse Schans, Zaanstad.
Afbeelding van Paolo Gallo

Fietsroute langs industrieel erfgoed

Amsterdam is Amsterdam niet zonder Zaandam. Tijdens deze fietsroute ervaar je zelf de sterke banden van de steden met hun industriële verleden. Ook kom je langs de Zaanse Schans - een levend dorp van windmolens, houten huizen en ambachtelijke werkplaatsen, dat stil lijkt te staan in de tijd.

Kussend paar

Dit iconische beeld wacht op je in Westpoort. Het is een symbool van Nederland en staan hier om fietsen te promoten, maar belangrijker nog: om de liefde te vieren.

Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een 19e-eeuws meesterwerk met z’n indrukwekkende windmolens, ambachtswinkels en ouderwetse huizen. Bezoek het Zaans Museum om meer te weten te komen over de geschiedenis van de omgeving, bekijk klompen van eeuwen geleden in de Klompenmakerij of volg je neus naar de Verkade Experience.

NDSM-werf

Koningsdag or King's Day is a national holiday in the Kingdom of the Netherlands. Celebrated on 27 April, the date marks the birth of King Willem-Alexander. 

Celebrations: Partying, wearing orange costumes, and traditional local gatherings.
Afbeelding van Cris Toala Olivares

De NDSM-werf was ooit de grootste scheepswerf van Europa. Op het hoogtepunt in de 20e-eeuw werkten hier duizenden mensen op vrachtschepen en olietankers. Sinds de sluiting van de werf in 1984 is het gebied herontwikkeld als start-up hub.

Huur een fiets

  • Amsterdam Bike Rent, IJdock 47 1013MM Amsterdam: stadsfietsen, e-bikes, kinderfietsen, bakfietsen en (kinder)tandems
  • Fietsenpakhuis, Vinkenstraat 1506 CN Zaandam: buggy’s, rollators en fietsen
  • NS Fietspoint Pieters, Provincialeweg 21 1506 MA Zaandam: reguliere fietsen
  • NDSM bikes, NDSM-plein 8 1033 WB Amsterdam: reguliere fiets, kinderfietsen, tandems, e-bikes