Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

Fietsroute door Almere

Geen enkel ander landschap in Nederland ademt zo ‘20e eeuw’ als Nieuw Land. De moderne poldersteden zijn ware architectuurmusea. De natuurgebieden als Lepelaarplassen en Oostvaardersplassen zijn een mooi en contrast hierop.

Beatrixpark

Dit prachtige park, vernoemd naar prinses Beatrix, heeft tal van hoekjes en gaatjes die het ontdekken waard zijn. Je vind bijvoorbeeld kleine paviljoens verspreid over het park – een restant van de Floriade-tentoonstelling in 1972. Of bekijk de geneeskrachtige kruidentuin De Artsenijhof.

Lepelaarsplassen

Dit natuurreservaat voert je langs wilgenbossen en riet en dompelt je onder in de natuur. Het nabijgelegen uitkijkpunt is een stop waard voor vogelaars, want er zijn meer dan driehonderd soorten vogels in het gebied.

Oostvaardersplassen

Nog zo’n mooi natuurgebied. De Oostvaardersplassen is een waterrijk gebied met graslanden, water en omgeven door bos. Dit is weer een pareltje op deze fietsroute, perfect voor natuurliefhebbers. 50 jaar geleden was het hier een moeras. Nu kom je onderweg runderen, Konikpaarden en zelfs edelherten tegen.

Huur een fiets

  • Fietscentrum Overdevest: vlotburgweg 16C 1332 AH Almere; gewone fietsen kinderen + volwassenen, tandems, steps en e-bike
  • Van der Linde Almere: Brouwerstraat 8B 1315 BP Almere; stads/tourfietsen, elektrische fietsen, mountainbike, racefiets
  • OV fiets: Busplein 16, 1315 KR Almere