Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

Fietsroute door de Bijlmer en Gaasperplas

De Bijlmer is de buurt der buurten. De officiële naam is Amsterdam-Zuidoost en Bijlmermeer, maar de mensen die hier wonen noemen de buurt kortweg ‘Bijlmer’. De wijk kent een roerige geschiedenis. In de jaren 70 werd er gedroomd over ‘wonen in het groen’, maar in de jaren 80 zette het verval in, tot de verschrikkelijke vliegramp in 1992. Nu krijgt de buurt uiteindelijk een positieve terugkeer als een jonge, kleurrijke leefomgeving.

Officieel heet het Amsterdam-Zuidoost en Bijlmermeer, maar het is beter bekend als De Bijlmer. Hier vind je 130 nationaliteiten die je verwennen met een Syrische lunch of opdoffen met een handgeweven gewaad. En natuurlijk de allerbeste Roti in Nederland!

Heesterveld Creative Community

Je ziet het al van ver, het veelkleurige gebouw waar HCC zit, een gemeenschap van creatievelingen die hier werken en leven. Neem een kijkje en ga daarna langs bij Oma Ietje, de vaste chillplek van de buurt.

Gaasperplas

Even uitrusten van alle indrukken? Strijk dan even neer aan de Gaasperplas. Dit meer is gegraven voor recreatie en dat kun je zien: zeilen, kanovaren, surfen of gewoon zwemmen en zonnen. Wil je nog een snuifje oudhollandse cultuur opdoen? Dan kun je even langs bij de Gaaspermolen uit 1707.

Huur een fiets

  • Marc Bike Shop: Hoekenrode 10A 1102 BR Amsterdam: reguliere fietsen
  • OV fiets Hoekenrode: Hoekenrode 22 1102 BR Amsterdam