Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

Fietsroute door Haarlem

Amsterdam staat bekend om zijn betoverende binnenstad, scheve grachtenpanden en kronkelende waterwegen. Maar een paar kilometer naar het westen verandert het tafereel van stedelijk in pastoraal als je richting Haarlem gaat. Behalve sierlijke 17e-eeuwse architectuur vind je er ook restaurants en een bloeiende kunstscene. Spring op de fiets en beleef zelf al het moois in de zusterstad van Amsterdam.

Iedereen kent het centrum van Amsterdam met de grachtengordel, historische panden en typische huisjes. Maar niet ver naar het westen, in de hoofdstad van Noord Holland, vind je eveneens prachtige 17e-eeuwse architectuur, gezellige straatjes met kunst en restaurants. Iets minder urban, maar zeker zo gezellig.

Molen de Veer

Deze molen bemaalde de Veerpolder, zodat deze droog kwam te liggen. De originele molen stamde uit 1701, maar werd verwoest door brand. In 1998 is de molen herbouwd, naar voorbeeld van het origineel.

Haarlem

De bestemming van deze route heeft veel te bieden. Bekend zijn de Grote Markt met het Stadhuis uit 1370 en de Sint Bavokerk uit 1520. In het prachtige, knusse Teylers museum worden wetenschap en kunst gecombineerd in karakteristieke, oude kabinetten waar je fossielen en mineralen naast schilderijen en tekeningen kunt bekijken.

Polderbaan

Van de late middeleeuwen naar de moderne tijd: vliegtuigspotten aan de polderbaan! De ligging maakt dat deze landingsbaan niet favoriet is bij vakantiegangers, maar om vliegtuigen te zien opstijgen en landen is het ideaal.

Huur een fiets

  • MacBike Central Station North, de Ruijterkade 34B 1012AA Amsterdam; reguliere fiets
  • Macbike Oosterdok, Oosterdokskade 63A 1011 DL Amsterdam: reguliere fiets, reguliere fiets kinderzitje, tandem, tandem ouder-kind, kinderfiets, bakfiets, elektrische fiets
  • Amsterdam Bike Rent, IJdock 47 1013MM Amsterdam: stadsfietsen, e-bikes, kinderfietsen, bakfietsen en (kinder)tandems
  • Rent a Bike Haarlem, Lange Herenstraat 36 2011 LJ Haarlem: reguliere fiets, (kinder)tandem, e-bike, elektrische bakfiets, mountainbike, fiets kinderzitje , bakfiets, kinderfietsen
  • Green bikes Haarlem, Kruisweg 30 2011 LC Haarlem: reguliere fietsen, e-bikes, elektrische bakfiets
  • Bikeshop West: Jan Evertsenstraat 337 1061XT Amsterdam: reguliere fiets, moederfiets, tandem, bakfiets
  • De fietskamer: Kleine houtweg 5 2012 CA Haarlem: reguliere fiets
  • OV fiets: Stationsplein 47a 1012AB Amsterdam
  • OV fiets: Halfweg Zwanenburg, Houtrakkerweg 1165 MT Halfweg