Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Mike Bink fotografie

Fietsroute langs tuinen en kastelen

Op fietsafstand van Amsterdam ligt een waar sprookjesland met droomachtige kastelen, prachtige tuinen en imposante forten. Sommige maakten deel uit van de Stelling van Amsterdam (UNESCO Werelderfgoed), andere waren eigendom van rijke kooplieden uit de 17e-eeuw. De route brengt je ook langs diverse windmolens, boerderijen en tuinen die allen zeer een bezoekje waard zijn!

Fort Diemerdam

Dit 19e-eeuwse fort maakte deel uit van de Stelling van Amsterdam. Rondom het fort vinden vaak historische wandelingen plaats. Maar ook het nabijgelegen restaurant Paviljoen Puur is een goede reden om even af te stappen.

Kasteel Muiderslot

Afbeelding van Mike Bink fotografie

Een echt middeleeuws kasteel gebouwd in 1296 in opdracht van graaf Floris V, en een van de beroemdste kastelen van Nederland. Er is hier veel te ontdekken, van het kasteelterrein tot de uitgebreide collectie verborgen binnen de muren. Neem een pauze in de pruimenboomgaard en historische tuinen.

Weesp

Weesp is een 700 jaar oude stad en een van de veertien vestingsteden van het land. Het beschermd historisch centrum heeft forten, molens, een museum en diverse gezellige terrasjes langs het water.

Huur een fiets 

  • De Oldenburger fietsspecialist: Stationsplein 2A, 1382 AD Weesp: reguliere fiets, elektrische fiets, bakfiets
  • Black bikes rental Oostpoort/Muiderpoort: reguliere fietsen, kinderfietsen, tandem, bakfiets
  • OV fiets Weesp: Stationsplein 2A 1382 AD Weesp
  • OV fiets Amsterdam Amstel: Julianaplein 1C 1097 DN Amsterdam