Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Zaans Museum en Verkade Experience

Het Zaans Museum op de Zaanse Schans is gevestigd in een eigentijds gebouw. De industriële vormgeving van dit gebouw sluit goed aan bij zowel de collectie van het museum als bij de unieke historie van de Zaanstreek. De welvaart van de Zaanstreek wordt getoond aan de hand van een prachtige verzameling met als hoogtepunt de Verkade collectie in een compleet nieuwe vleugel.

Echt Holland

Ga je mee naar een wereldberoemd stukje Holland? Het Holland van de molens, industrieën, groene houten huizen en Nederlandse iconen als Albert Heijn, Duyvis, Honig en Verkade. Kom naar het Zaans Museum op de Zaanse Schans. Een bezoek is inclusief gratis audiotour.

Bezoek het Zaans Museum met je City Card

Het is niet nodig om een tijdslot te reserveren om deze locatie met jouw City Card te bezoeken. Zorg ervoor dat je City Card geldig is op het moment van je bezoek

Verkade Experience

Middenin het Zaans Museum ligt de Verkade Experience, een belevenis voor jong en oud! Hier waan je je in een vroeg 20e-eeuwse chocolade- en koekjesfabriek, waar de originele machines nog volop draaien en de geschiedenis van Verkade tot leven komt.

Claude Monet

In 1871 bezocht de wereldberoemde Franse schilder Claude Monet de Zaanstreek en raakte zo geïnspireerd dat hij hier maar liefst 25 schilderijen maakte. In het Zaans Museum zie je De Voorzaan en de Westerhem en een interactieve presentatie met al zijn Zaanse werken.

Toegankelijkheid

Bekijk hoe Het Zaans Museum een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt

Meer informatie