Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

Fietsroute langs Amsterdamse bloemenpracht

Wie klompen ziet, denkt aan Nederland. Maar hetzelfde geldt voor de tulp! In 1637, op het hoogtepunt van de tulpenmanie, werden tulpen verkocht voor meer dan de prijs van een luxe grachtenpand. Deze bloemenroute begint op de Bloemenmarkt in Amsterdam en eindigt in Aalsmeer, vlakbij de grootste bloemenveiling ter wereld. Als je van bloemen houdt, is dit de route voor jou.

Hollandse bloemen? Tulpen natuurlijk! Dat was al zo in 1637, toen tulpenbollen zo gewild waren, dat ze meer waard waren dan een chique grachtenpand. Deze route begint daarom bij de Bloemenmarkt in Amsterdam en eindigt in Aalsmeer, bij de grootste bloemenveiling ter wereld.

Bloemenmarkt

De enige drijvende bloemenmarkt ter wereld is natuurlijk in Amsterdam. Zet je fiets even in het rek (en goed op slot natuurlijk) en loop langs de stalletjes met bloemen, bloembollen en andere bloemen-hebbedingetjes.

Vondelpark

Cyclist in Vondelpark
Afbeelding van Koen Smilde

Iedereen kent het Vondelpark. Maar wist je dat je hier ook veel bijzondere bloemen en planten kunt vinden? 

Aalsmeer

De grootste bloemenveiling ter wereld; 12 miljoen bloemen worden per dag geveild bij de Koninklijke FloraHolland. De huidige veiling is daarom ook te druk om te bekijken, maar je kunt de oude veiling bezoeken om een indruk te krijgen hoe zo’n veiling werkt.

Huur een fiets 

  • Bike City: Bloemgracht 68-70 1015 TL Amsterdam; reguliere fietsen en fietsen 7 versnellingen
  • MacBike Vondelpark: Overtoom 45 1054 HB Amsterdam; reguliere fietsen, reguliere fietsen met kinderzitje, tandem, tandem ouder-kind, kinderfietsen, bakfiets, elektrische fiets, elektrische bakfiets, tourfiets
  • A-Bike Rental Vondelpark: Tesselschadestraat 1E 1054 ET Amsterdam of Kerkstraat 27 1017 GB Amsterdam; reguliere fiets, tourfiets, elektrische fiets, tandem, bakfiets, kinderfiets
  • Fietsverhuur bij Ijssalon Cadore: Uiterweg 49 1431 AB Aalsmeer; reguliere fietsen