Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

De beste plekken om te wintersporten

Bij wintersport denk je al snel aan bergen, maar die hebben we hier nou net niet. Maar Nederland zou Nederland niet zijn als we daar niet iets op zouden vinden. Bijvoorbeeld een grote schaatshal in Amsterdam-Oost en vlakbij Amsterdam, in Velsen, een heuse skipiste. Dus trek je dikke handschoenen en je warme trui maar aan en ga wintersporten in Amsterdam.

Schaatsen

Op de Jaap Eden IJsbaan kun je langebaanschaatsen, shorttracken, kunstschaatsen, ijshockeyen en sledgehockeyen. De Jaap Eden Baan heeft een 400 meter buitenbaan en een binnenbaan, dus je kunt er altijd terecht om te schaatsen. Let op: ook veel professionals trainen hier, dus het kan zijn dat de binnenbaan gereserveerd is voor bijvoorbeeld de IJshockeyers van de Amsterdam Tigers. Mocht het stevig vriezen en ligt er ijs op het water, dan kun je natuurlijk ook prachtig over de grachten schaatsen of in de parken van de stad.

Jaap Eden IJsbaan | Radioweg 64

Ice*Amsterdam | Museumplein 5

Skiën/Snowboarden

Op nog geen 20 minuten van Amsterdam staat een grote skihal. SnowWorld Amsterdam heeft 2 skipistes, 3 liften en een funpark voor vette tricks. De langste piste is 170 meter en is geschikt voor alle niveaus. Je hoeft dus niet de bergen op te zoeken, maar kunt gewoon in Amsterdam blijven om te skiën en snowboarden. Wil je eerst veilig oefenen? Dan zijn er in Amsterdam ook plekken waar je zonder kunstsneeuw gewoon kunt skiën. Bij Ski-Inn Amsterdam, Skiindoor Landsmeer en Skischool Amstelveen kun je skiën of snowboarden op een lopende band.

Ski-Inn Amsterdam | Wg-Plein 281S

SnowWorld Amsterdam | Heuvelweg 6-8, Velsen-Zuid

Skischool Amstelveen | Schinkeldijkje 16k, Amstelveen

Skiindoor Landsmeer | Zuideinde 74 M, Landsmeer

Curlen

Curlen wordt steeds populairder in Nederland. Tijdens Het Amsterdamse Winterparadijs kun je curlen met je vrienden en bij de Jaap Eden IJsbanen kun je een clinic volgen. Misschien groei jij wel uit tot hét nieuwe curltalent van Nederland!

Jaap Eden IJsbaan | Radioweg 64

Het Amsterdamse Winterparadijs | Europaboulevard 22

Sauna

Het is dan misschien geen officiële sport, maar na alle kou moet je ook weer opwarmen. Reden genoeg om de sauna toch mee te nemen in onze lijst. In Amsterdam zijn er meerdere plekken waar je deze ‘sport’ kunt beoefenen, denk maar aan Zuiver in het Amsterdamse Bos of aan Sauna Deco Amsterdam in het centrum.

Zuiver Amsterdam | Koenenkade 8

Sauna Deco | Herengracht 115