Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Woman standing on a rooftop with Startup sticker on bag.
Afbeelding van Laura Lee Hulsman

Ontdek Amsterdam in 1 dag met de I amsterdam City Card

Als je maar 1 dag de tijd hebt in Amsterdam, is deze route de ideale manier om de stad te leren kennen. Benut je tijd optimaal met de I amsterdam City Card en bewonder de beroemde grachten en dwaal door de smalle straatjes. Met de pas krijg je gratis toegang tot attracties en kun je onbeperkt reizen met het openbaar vervoer.

9:00-10:00: Ontbijt

Begin de dag met een kop verse koffie en een stevig ontbijt. Dat zul je nodig hebben. Je vindt in elke buurt van de stad uitstekende plekjes voor ontbijt, brunch en koffie. Zie daarvoor onze gids van de beste plekken om te ontbijten.

10:00-13:00: Ontdek de schatten van het Rijksmuseum

People walking outside Rijksmuseum at Museumplein
Afbeelding van Koen Smilde

Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam

(reguliere prijs €22,5,-, gratis met de City Card)

Het Rijksmuseum, een van de beroemdste en geliefdste kunstmusea van Amsterdam, heeft werken van Rembrandt, Vermeer, Van Dyck, Jan Steen en nog veel meer. Neem de tijd om door de zalen te dwalen en laat je inspireren door unieke historische voorwerpen, van poppenhuizen tot scheepsmodellen. Bezoek voor meer kunst de andere musea op het Museumplein, zoals het Stedelijk en het Moco Museum, die allebei zijn inbegrepen bij de City Card.

13:00-14:00: Lunchtips voor De Pijp

Ga voor een lekkere lunch naar het stadsdeel De Pijp, waar het barst van de kleine cafeetjes en restaurants. Heb je zin in streetfood, ga dan naar de Albert Cuypmarkt, waar je een ongekende keuze uit allerlei lekkers hebt, van versgebakken stroopwafels tot dim sum en Turkse gevulde platbroden.

14:00-16:00: Heineken Experience

Stadhouderskade 78, 1072 AE Amsterdam

(25% korting met de City Card)

Leer alles over de geschiedenis van deze wereldberoemde brouwerij tijdens een interactieve rondleiding door de oude brouwruimtes van Heineken. Ruik de hop en duik in het verleden van Heineken, het brouwproces en het iconische sterlogo.

16:30-17:30: Rondvaart door de grachten

Blue Boat Company canal cruise on the Amstel river with the Magere Brug
Afbeelding van Blue Boat Company

(reguliere prijs €19,-, gratis met de City Card)

Als er één ding is dat je echt niet mag missen tijdens een bezoek aan Amsterdam, is het wel een rondvaart door de grachten. Geniet van een tocht van een uur door de grachtengordel, die door UNESCO is erkend als werelderfgoed, en leer alles over de geschiedenis die schuilgaat achter de scheve gevels, bijzondere bruggen en unieke architectuur.

19:30-21:00: Diner in Noord

Maak van de gelegenheid gebruik om Noord te ontdekken, een stadsdeel van Amsterdam waar het oude plattelandsgevoel samengaat met industriële kades en moderne architectuur aan de overkant van het IJ. Ontdek restaurants en cafés op loopafstand van de gratis veerpont en geniet tijdens het eten van het uitzicht over het water.