Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Max Verstappen in aktie tijdens de maandag van de  Jumbo Racedagen op circuit Zandvoort. foto: Chris Schotanus
Afbeelding van chris schotanus

De beste plekken voor avonturiers

Raceauto’s besturen, indoor karten, skiën, kite-surfen en klimmen zijn slechts een paar mogelijkheden voor een pittige doe-vakantie.

Actieve vakantie in Amsterdam

Climbing hall with Nemo in background
Afbeelding van Andrea de Poda

Nederland staat bekend om zijn platte land, dus misschien is het raar om te gaan skiën en snowboarden in Amsterdam. En helemaal in de zomer – toch is SnowWorld het hele jaar open voor winterpret. Je kunt er een outfit huren en er worden lessen gegeven, dus niets houdt je tegen om in vliegende vaart de helling af te suizen. Voor wie liever geconcentreerd naar boven klimt, is Klimmuur Centraal een must. Voor beginners en gevorderden: van liggende wanden tot spectaculaire daken en overhangen tot 21 meter!

Snelheidsduivels op het circuit

Max Verstappen in aktie tijdens de maandag van de  Jumbo Racedagen op circuit Zandvoort. foto: Chris Schotanus
Afbeelding van chris schotanus

Voor een kickstart ga je naar het circuit. Iedereen vanaf 8 jaar (minimale lengte: 1, 40 meter) kan een go-kart besturen bij Bleekemolens Race Planet. En voor de wat groteren onder ons: probeer eens een Lamborghini uit, een Aston Martin, een Porsche of ga voor een Formule race-auto op het Zandvoort Circuit Park. Of probeer een Carver One: deze aerodynamische driewielers zien eruit als auto’s, maar ze reageren als vliegtuigen en motorfietsen, vooral in de bochten.

Duiken als een dolfijn

Met een flyboard tot wel 15 meter uit het water springen, boven de golven blijven zweven, een duik in het water nemen en sneller zwemmen dan je ooit gedaan hebt. Dit kan allemaal bij Flyboard World! Ervaar de kick van het vliegen boven water met een hoverboard en behaal snelheden tot wel 30 kilometer per uur. Op zoek naar nog meer uitdaging? Je kunt hier ook met een jetpack op waterkracht tot wel 10 meter boven het water vliegen.

Gone with the wind

Couple walking over Amsterdam beach / On background kite surfers in action
Afbeelding van Koen Smilde

Wie van verwaaide kapsels houdt, gaat lekker kite-surfen, fly-boarden of over het zand racen in een kite-buggy. IJmuiden aan Zee – een kleine 35 minuten van Amsterdam – heeft genoeg scholen en locaties waar je materiaal kan huren. Op het open, brede strand is het heerlijk zoeven over de winderige vlakte. Wil je weten hoe het is om over land te zeilen of te wel blokarten, breng dan een bezoek aan Wind 'n Wheels. Voor windsurfers is er in IJburg het Surfcenter IJburg, dat 15 minuten van het Centraal Station met tram 26 bereikbaar is. Ze verhuren al het benodigde materiaal en geven ook les.   

Amsterdam gaat op rolletjes

Skaters zorgen ervoor dat ze aan de Friday Night Skate meedoen. Iedere vrijdagavond – zolang het wegdek niet nat of glad is – gaat er een enorme sliert skaters vanuit het Vondelpark voor een toer van ongeveer 20 kilometer door Amsterdam. Iedereen mag meedoen, het is gratis en iedereen mag meedoen, zolang je maar kunt remmen. Skateboarders, kunnen met hun moves pronken in de skateparken op het Museumplein, Olympiaplein, de zogeheten skatebowl naast Het Marnix en natuurlijk op het grootste skatepark van Nederland: Skatepark Zeeburgereiland.