Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Café Twee Prinsen interior
Afbeelding van Samira Kafala

De beste wijnbars

Proef de fijnste wijnen in combinatie met heerlijke hapjes. Wij deden het veldwerk voor je en vonden de beste wijnbars in Amsterdam.

Olivier Kemme
Redacteur. Altijd op de hoogte van de laatste (theater)voorstellingen en groot liefhebber van sport en muziek.

Oocker Amsterdam

6 dagen per week (alleen op woensdag zijn ze gesloten) kun je vanaf 15:00 terecht bij de Wine bar of the year 2024. Op de kaart staan meer dan 350 verschillende wijnen. Hoe ga je daar ooit jouw favoriete wijn vinden? Nou, eigenaren Tim Meyer Viol en Niels van der Werf en hun sommeliers helpen je maar al te graag bij deze zoektocht.

GlouGlou

People standing outside GlouGlou wine bar
Afbeelding van Alex Cheuk

Voor het proeven van pure wijn ga je naar GlouGlou in het hartje van de Pijp. De wijnbar schenkt 'vins naturels', dus wijn zonder kunstmatige toevoegingen. Je proeft alleen de druif en niets anders. Naast de indrukwekkende wijnkaart, heeft de bar ook kleine gerechten. Er heerst een typisch Franse sfeer op het fleurige terras en binnen in de gezellige bar. En als je maar geen afscheid kunt nemen van je favoriete wijn, kun je in het winkeltje een fles kopen.

GlouGlou | Tweede van der Helststraat 3

Chateau Amsterdam

Echte Amsterdamse wijn, het bestaat! Druiven uit heel Europa worden hier, in Amsterdam Noord, vermaakt tot wijn. In deze urban winery kun je niet alleen het proces van druif tot wijn bekijken, in hun proeflokaal kun je ook meer dan 20 huisgemaakte wijnen proeven. Trek gekregen? Er is ook nog een restaurant waar je heerlijk kunt dineren.

Chateau Amsterdam | Johan van Hasseltweg 51

Café Twee Prinsen

Café Twee Prinsen oogt als een ouderwetse bruine kroeg, maar zodra je aanschuift zie je meteen dat het niet zo is. De eigenaren van Binnenvisser en Cornerstore hebben hier namelijk een prachtige wijnbar van gemaakt. Zodra het zonnetje goed schijnt, opent dit hoekpand in de Prinsenstraat hun terras met uitzicht op de Prinsengracht. Je kunt hier dus genieten als een prins.

Café Twee Prinsen | Prinsenstraat 27

Wijnbar Paulus

Main room of Wijnbar Paulus in De Pijp
Afbeelding van Wijnbar Paulus

De gezellige inrichting van Wijnbar Paulus geeft je het gevoel dat je thuis bent. Het zou wel eens dé plek kunnen worden waar je vrienden en familie ontmoet. Kies een fles of glas uit de ruime collectie aan wijnen uit bijvoorbeeld Spanje, Duitsland, Italië, Portugal of laat de sommelier je helpen bij je keuze. Bekijk ook de wijnkaart met speciale wijnen (wees er wel snel bij, want er zijn altijd maar 1 of 2 flessen van op voorraad!) en bestel hapjes zoals de verrukkelijke Iberico-ham of een 'luxe schaal'. 

Wijnbar Paulus | Ceintuurbaan 348

Bubbles & Wines

Bubbles & Wines exterior
Afbeelding van Bubbles & Wines

Vier bijzondere gelegenheden in deze wijn- en champagnebar, vlakbij de Dam. Bubbles & Wines serveert wel 55 wijnen per glas en heeft ook nog een uitgebreide kaart met wijnen en champagnes per fles. Als je in de stemming bent voor een eigen wijnproeverij, dan bestel je een 'wine flight': 3 halve glazen wijn per druivensoort, regio of kwaliteit. Combineer de wijn met een smakelijke selectie kleine hapjes, zoals kaviaar, bruschetta en een verfijnde selectie kazen.

Bubbles & Wines | Nes 37

De Nada

Muziek en wijn is een perfecte combinatie. In de oude Riverside bar kun je nu natuurwijn drinken, en muziek luisteren van over de hele wereld. Eens in de zoveel tijd organiseert De Nada een thematische weekender. Denk aan een weekend in het thema van Valentijnsdag, Blue Monday of Vive La France! Heb je tijdens je bezoek genoten van de muziek? De muziekspecialisten van De Nada hebben openbare afspeellijsten gemaakt zodat je thuis in de juiste sfeer blijft.

De Nada | Uiterwaardenstraat 99

Blend Coffee & Wine

Breng de hele dag door bij Blend Coffee & Wine en geniet van een espresso in de ochtend of een glaasje wijn in de avond (of middag). Deze koffie- en wijnbar straalt een relaxte en casual mediterrane sfeer uit. Je geniet hier heerlijk op je gemak van een klein hapje óf een volledig ontbijt, lunch of diner. En bij mooi weer neem je natuurlijk plaats op het fijne terras met veel zon!

Blend Coffee & Wine | Oranje-Vrijstaatplein 40

Bar Pif

Pif is Frans voor de eerste neus wijn, oftewel de eerste kennismaking met de wijn. En we kunnen je één ding verzekeren, eenmaal kennisgemaakt wil je alleen maar meer. Of je nou komt om te borrelen, te eten of gewoon een wijntje te drinken, volg je neus, want die zal je direct meenemen naar Bar Pif.

Bar Pif | Tweede Tuindwarsstraat 10

Olivier Kemme
Redacteur. Altijd op de hoogte van de laatste (theater)voorstellingen en groot liefhebber van sport en muziek.