Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Irish Flag At The Mulligans Pub At Amsterdam The Netherlands 2020
Afbeelding van Adobe Stock

De beste Ierse pubs in Amsterdam

Waar je in de wereld ook bent, een Ierse pub zal nooit ontbreken. In Amsterdam is dat niet anders. Of je nu op zoek bent naar de perfecte pint Guinness, een feestelijke St. Patrick's Day of een plek om je innerlijke leprechaun op te roepen; in deze 5 pubs ben je aan het goede adres.

Olivier Kemme
Redacteur. Altijd op de hoogte van de laatste (theater)voorstellingen en groot liefhebber van sport en muziek.

O'Reilly's

Two beers, hats and costume for St. Patrick's Day at the bar of an Irish pub
Afbeelding van Adobe Stock

Vanaf het terras van O'Reilly's kijk je recht op het Koninklijk Paleis op de Dam, en de kelderbar kijk je naar Arsenal - Manchester United, de Grand Prix van Zandvoort of Blackburn Rovers - Ipswich Town. Je begrijpt het: alle belangrijke (en minder belangrijke) sportwedstrijden ter wereld zenden ze hier uit. Handig als je geen zin hebt om met elkaar te praten tijdens een heerlijke Sunday Roast.

Molly Malone's

Deze schemerige pub ligt enigszins verscholen in een oud pakhuis tussen het Centraal Station en de Wallen, aan een van de meest fotogenieke straten van Amsterdam. Ben je uitgekeken op pints Guinness of Kilkenny? Malone's staat bekend om zijn collectie obscure en antieke whisky's. De laatste keer telden we er 75 op de menukaart.

Mulligan's Irish Music Bar

Irish Flag At The Mulligans Pub At Amsterdam The Netherlands 2020
Afbeelding van Adobe Stock

Deze Ierse pub heeft inmiddels een legendarische status bereikt onder liefhebbers van livemuziek. Mulligan's organiseert elke zondag een Ierse muzieksessie, waarbij de plaatselijke bevolking samenkomt om klassieke Ierse liedjes en Gaelische melodieën te spelen. Als er geen band op het (kleine) podium speelt, kun je een playlist vol traditionele folkmuziek verwachten die de stamgasten ongetwijfeld aan het dansen krijgt.

O'Donnell's

Afbeelding van Koen Smilde Photography

Achter de Heineken Brouwerij in De Pijp ligt O'Donnell's, een Ierse pub met lounge chesterfield banken en een enorme achterkamer. Hier wordt gegarandeerd je favoriete voetbal- of rugbyteam getoond op een groot (of kleiner) scherm. En met 12 verschillende bieren van de tap is één ding zeker: je gaat niet met dorst naar huis.

Hoopman Irish Pub

Deze pub op het Leidseplein neemt je mee op een enkeltje naar Dublin. St. Patrick's Day vieren ze hier ieder jaar met grootse festiviteiten en optredens van traditionele Ierse dansers, maar ook buiten deze Ierse feestdag is het goed vertoeven. Of je nu komt voor fish & chips, Six Nations Rugby of een 21 jaar oude Bushmills whisky, bij Hoopman vind je het allemaal.

Olivier Kemme
Redacteur. Altijd op de hoogte van de laatste (theater)voorstellingen en groot liefhebber van sport en muziek.