Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Theetuin Neckermolen

De mooiste theetuinen

Blote voeten in het gras, een kip die voorbij scharrelt, de geur van versgebakken taart: onthaasten doe je bij deze 8 theetuinen.

Pauline Arkesteijn
Eindredacteur. Staat vaak spontaan bij een concert, of bij een ander cultureel uitje.
Volg Pauline

Restaurant Merkelbach

theetuin
Afbeelding van Huize Frankendael

Restaurant Merkelbach heeft een terras in een van de mooiste tuinen van Amsterdam. Het menu bestaat uit gerechten van lokale producten; vlees uit Baambrugge, vis uit de Noordzee en kruiden uit Park Frankendael.

Bootverhuur Overleek

Afbeelding van Theetuin Overleek

Combineer je theetuinbezoek met een fluisterboottocht. Vaar door de Waterlandse weilanden, onder bruggetjes door en weer terug voor een bakkie thee op de idyllische veranda.

Theetuin Noot

Tea house 'Blauw' in Weesp
People sitting outside Bar Blauw
Afbeelding van Pauline Arkesteijn

Omringd door een bloementuin is de oudste theetuin van Nederland de uitgelezen plek voor een romantische theedate. Naast thee en taart is de wilde cider een aanrader!

Het Groene Huys

theetuin
Afbeelding van Facebook Het groene Huys

Aan de rand van Amsterdam ligt deze theetuin, verstopt in de natuur. Ga langs voor een kopje thee of koffie met verse appeltaart, en vergeet niet een potje zelfgemaakte jam mee te nemen voor thuis.

Theetuin Neckermolen

Afbeelding van Theetuin Neckermolen

Waan jezelf even op vakantie tussen de appel- en perenbomen. Of je nu gaat voor de uitgebreide high tea, een stevige lunch of een simpel kopje thee: tot rust kom je hier zeker. 

Theetuin Eemnes / Brave Hendrik

Een sprookjesachtige tuin en een open haard om bij weg te dromen. Kies voor een high tea en geniet van onbeperkte thee met een zoete en hartige gang. Met Singer Laren om de hoek maak je er een compleet dagje uit van.

Het Tuinhuis

Afbeelding van Facebook Tuinhuis Aalsmeer

Of je nu voor een kopje thee, lunch of uitgebreide borrel komt, alles is mogelijk op dit terras aan het water. Op de kaart vind je veel producten die biologisch, streekgebonden en uit eigen tuin zijn.

Theetuin ‘t Einde

Afbeelding van Theetuin 't Einde

Een oase van rust tussen fiets-, wandel- en kanoroutes, met uitzicht over de weilanden. Op het menu staan gerechten van zelfgemaakte producten uit eigen keuken.

Pauline Arkesteijn
Eindredacteur. Staat vaak spontaan bij een concert, of bij een ander cultureel uitje.
Volg Pauline